Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tuzla'da Üç Tersaneye 'Eksik' Kilidi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin tespitleri sonucu, Tuzla Tersaneler Bölgesinde faaliyet gösteren 3 tersane eksikliklerini giderene kadar kapatıldı. Tersanelerdeki iş sağlığı ve güvenliği koşullarına yönelik denetim yapan müfettişler, "tesis ve tertiplerinde, çalışma yöntem ve şekillerinde, makine ve cihazlarında işçilerin

Hürriyet Gazetesi
Tuzla'da Üç Tersaneye 'Eksik' Kilidi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin tespitleri sonucu, Tuzla Tersaneler Bölgesinde faaliyet gösteren 3 tersane eksikliklerini giderene kadar kapatıldı. Tersanelerdeki iş sağlığı ve güvenliği koşullarına yönelik denetim yapan müfettişler, "tesis ve tertiplerinde, çalışma yöntem ve şekillerinde, makine ve cihazlarında işçilerin yaşamı için tehlikeli hususlar tespit edilen" Şaban Kasap-Şahin Teknecilik, Mengi-Yay Yatçılık şirketi ve Gesa Gemi A.Ş. tersanelerinin kapatılması yönünde görüş bildirdi.

"Açın" başvurusu yaptılar

Bölge çalışma müdürü, müfettişler, işçi ve işveren temsilcilerinden oluşan komisyonlar tarafından yapılan değerlendirmeler sonunda, 9 Temmuz’da iş yerlerinin müfettiş raporlarında belirtilen eksikler giderilinceye kadar kapatılmasına karar verildi. Bu arada, işverenler, iş yerlerinin kapatılmasının ardından yaptıkları yazılı başvuruyla eksikliklerini giderdiklerini belirterek, iş yerlerinin tekrar açılmasını talep ettiler. Halen iş yerlerinde denetimlerini sürdüren müfettişlerin, raporlarda yer alan eksikliklerin giderildiğini bildirmeleri halinde tersaneler tekrar açılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, göreve gelmelerinin ardından Tuzla’ya özel bir önem verdiklerini ve bölgede yaşanan olumsuzlukların ortadan kaldırılabilmesi amacıyla denetimlerini aralıksız şekilde sürdürdüklerini söyledi. Bölgede halen bakanlık müfettişlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Çelik, ancak tek çözümün teftiş, para cezası ya da kapatma olmadığını vurguladı. Çelik, tersanelerde yaşanan olumsuzlukların ortadan kaldırılması için başta işçi ve işveren kesimi ile ilgili bakanlıklar olmak üzere herkese görevler düştüğünü ve kimsenin sorumluluktan kaçmaması gerektiğini belirtti.

Kararlar almıştık

Çelik, bölgede bu kesimlerin de sorumluluk alanlarını aşan bazı sıkıntılar bulunduğuna işaret ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında konuyla ilgili çeşitli kesimlerin katılımıyla yapılan toplantının bu anlamda önemli olduğunu dile getirdi. Çelik, bu toplantıda sorunun ne olduğunun, nelerden kaynaklandığının, kurumların yetki ve sorumluluklarının ortaya konulup bir dizi karar alındığını ifade etti. Faruk Çelik, bundan sonraki süreçte de bakanlık olarak tersanelerdeki olumsuzlukların giderilmesi için eğitim ve denetim faaliyetlerini aralıksız sürdüreceklerini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tuzlada-uc-tersaneye-eksik-kilidi_62541.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!