Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tuzla’ya Rakip Geliyor

Çoğunluğu tersane sahibi 40 girişimci tarafından 2004 yılında kurulan Altınova Tersane Girişimcileri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nce iki yıl önce hayata geçirilen Altınova tersane projesinde dolgu ve altyapı çalışmaları tamamlandı. Yapımı tamamlanan bazı tersanelerde bakım, onarım işlemleri başladı. Çevre düzenlemeleri ve sosyal alanlarıyla

Milliyet Gazetesi
1 Tuzla’ya Rakip Geliyor

Çoğunluğu tersane sahibi 40 girişimci tarafından 2004 yılında kurulan Altınova Tersane Girişimcileri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nce iki yıl önce hayata geçirilen Altınova tersane projesinde dolgu ve altyapı çalışmaları tamamlandı. Yapımı tamamlanan bazı tersanelerde bakım, onarım işlemleri başladı. Çevre düzenlemeleri ve sosyal alanlarıyla birlikte 2010 yılında tamamen bitirilmesi hedeflenen proje tamamlandığında, Altınova Avrupa’nın en büyük tersane bölgelerinden biri olacak.

Dolgu alan üzerine kuruluyor

Tersanelerin denize yapılan dolgu alanın üzerine inşa edildiğini belirten Altınova Tersane Girişimcileri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ayhan Kayatürk, “1.5 yıl süren araştırmalar sonucunda tersanelerin Altınova‘ya yapılmasına karar verildi. Çünkü buradaki 4.5 kilometrelik sahil şeridi sazlık ve bataklık bir alandı. Bu alan boyunca denize doğru 300 metre genişliğinde dolgu yapıldı. Yani 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda dolgu yapıldı. Tersaneler bu dolgu alanının üzerine kuruluyor. Şu anda dolgu ve altyapı çalışmaları tamamlanmış durumda. Parseller hak sahiplerine dağıtıldı” diye konuştu.

Çalışmaların tamamen belirlenen kriterler ve uzman raporları çerçevesinde yapıldığını söyleyen Kayatürk, “Burası aynı zamanda deprem bölgesi olduğundan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden alınan raporlar çerçevesinde zemin güçlendirmeleri yapılarak tersaneler inşa ediliyor. Ayrıca Tuzla’da yaşanan iş kazalarının ardından burada özelikle iş güvenliği konusunda her ayrıntıya dikkat ediliyor. Burada işçi güvenliği üst seviyede olacak” dedi.

Meslek lisesi kurulacak

Bölgede tersanelerin yanı sıra proje kapsamında bir hastane, bir meslek yüksek okulu ve bir de meslek lisesinin kurulacağını dile getiren Kayatürk, şimdiden Yalova Valiliği ve çevre belediyelerin de katkılarıyla bölgede metal işlerle ilgili kurslar düzenlendiğini söyledi.

Türk ekonomisine yılda 3-4 milyar dolar katkı sağlaması beklenen projenin istihdam açısında da bölgeye imkânlar sağlayacağını anlatan Kayatürk, “İnşaat çalışmalarında görev yapanlarla birlikte 3 bin 500 kişi çalışıyor. Bu sayı 1-2 yıla kadar 15-20 bin kişiye çıkacak. Buna tersanedeki yan sanayiyi de eklediğimizde bu oran daha çok artacaktır” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tuzlaya-rakip-geliyor_62619.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Umarım İSİG ve ÇEVRE konularında duyarlı davranılıp kansız gözyaşsız üretim ve istihdam sağlanır.Ben bir İSİGci olarak işe nasıl başlanır ve bakılırsa öyle sürdüğünü 25 yıllık deneyimiyle söylüyorum. UĞUR OLA UMUT OLA KAZASIZ İŞ GÜNLERİ dileklerimle..... YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!