Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Üç Boyutlu Simülatörle Depreme Karşı Uyarı

Taksim'de kurulan 3 boyutlu G-Force Deprem Simülatörü ile 7.4 şiddetindeki depremin tüm özellikleri yansıtılıyor. İki TIR'da kurulu yapay deprem ortamı 5 milyon kişiye tanıtılacak.

Sabah Gazetesi
Üç Boyutlu Simülatörle Depreme Karşı Uyarı

Türkiye'de yaşanan deprem ve doğal afetlerde risk konusunda farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçirilen, "Hayata Devam Türkiye Maratonu" Taksim'den start aldı. AKUT ve Aksigorta işbirliği ile, 5 yılda 50 il ve 250 ilçede 5 milyon kişiye ulaşmayı hedeflenen projenin startında Afet Eğitim konvoyu Taksim Meydanı'nda Türkiye'nin ilk 3 boyutlu G-Force Deprem Simülatörü ile halka 7.4 şiddetindeki depremin tüm özelliklerini yansıtan uygulamayı canlı olarak tanıttı.

50 il 250 ilçeye ulaşacak

Türkiye turuna çıkacak olan Afet Eğitim Konvoyu dün Taksim'de tanıtım toplantısı düzenledi. Projenin tanıtım toplantısında AKUT Genel Sekreteri Saydun Gökşin, 5 yılda 5 milyon kişiye doğal afet eğitimi vermeyi hedeflediklerini belirtti. Gökşin, ilk 2 aylık etap için 30 kişilik bir ekiple, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Adana, Gaziantep, Malatya, Trabzon, Samsun ve Ankara gibi 10 il ve 50 ilçe de eğitim verileceğini ifade ederek, "Eğitimde 2 tırdan oluşan afet eğitim konvoyu ve 3 boyutlu simulatör 50 il ve 250 ilçede çocuklara, ebeveynlere, işletmelere ve engelli yurttaşlara afetlerin öncesi, sonrası ve afet sırasında neler yapmaları , nelerden kaçınmaları gerektiği anlatılacak" diye konuştu.

Taksim'deki tanıtımda Türkiye'nin ilk 3 boyutlu G-Force deprem simülatörüyle, kurulan biri sabitlenmiş eşylaların olduğu biri ise sabitlenmemiş eşyalardan oluşan 2 ayrı odaya 7.4 şiddetinde deprem gücü verilerek basın mensuplarına ardından öğrencilere ve yurttaşlara denetildi. Afet eğitim TIR'ındaki plazma ekranlardan eğitim filmleri ve belgeseller izletilecek. Sivil Toplum Örgütleriyle işbirliği yapılarak seminerler, söyleşiler düzenlenecek. Açılan "Deprem Afet Sergisi" ve interaktif tiyatro oyunu ile de konuya dikkat çekilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/uc-boyutlu-simulatorle-depreme-karsi-uyari_79751.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!