Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Üç Günlük Aboneye 41 Bin Liralık Fatura

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, kiraladığı daireye 3 günlük elektrik kullanım bedeli olarak 41 bin 184 lira fatura gönderilen kişi tutarı gördüğünde çok şaşırdığını söyledi.

yapi.com.tr/AA
Üç Günlük Aboneye 41 Bin Liralık Fatura

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, 3 günlük bir aboneye 41 bin 184 liralık elektrik faturası gönderildi.

Çamlık Mahallesi Yağmur Sokak'ta kiraladığı daire için 9 Şubat'ta elektrik abonesi olmasına rağmen, 3 gün sonra adına 4-12 Şubat dönemini kapsayan 41 bin 184 liralık fatura düzenlenen tüketici, yanlışın düzeltilmesini bekliyor.

Kiracı Umran Ersan, kısa süre önce kiraladığı dairenin bulunduğu apartmanın girişine bırakılan kendisine ait elektrik faturasını incelediğinde çok şaşırdığını söyledi.

"Tekrar tekrar baktım" diyen Ersan, "Bana gelen faturanın bu kadar yüksek olmaması gerekirdi. Sayacı ve elektrik faturasındaki abone numarasını karşılaştırdım, faturadaki sayaç numarası sayacın üzerindeki numara ile aynıydı. Bu fatura, bana kesilmişti. Ben daireye yeni taşındığım için bana tüketim azlığı nedeniyle faturanın gelmeyeceğini beklerken 41 bin 184 liralık bir tutarla karşılaştım" ifadelerini kullandı.

"3 günde fabrika bu kadar elektrik harcamaz"

Ersan, kiraladığı dairesine daha tam olarak yerleşmediğini, 3 gün içinde sadece odalardaki lambaları kullandıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Daireye yeni taşındım. Burada kiracıyım. Eski kiracı kendi üzerindeki aboneliği iptal ettirdi. Ben de salı günü aboneliği üzerime aldım. Abone olalı 3 gün oldu. Bu süre zarfında bu kadar elektrik harcamam imkansız. 3 günde bir fabrika bu kadar elektrik harcamaz. Elektrik faturalarının miktarını biliyorum. Bana gelen bu fatura karşısında çok şaşırdım. İnanamadım. Bu hatalı faturanın düzeltilmesini istiyorum. Bu faturayı görünce beynimden vurulmuşa döndüm. Böyle bir hata nasıl yapılır? Açıkçası bilmiyorum. Bu faturayı apartmana bırakan kişi nasıl böyle bir tutarı göremez? Buna anlam vermek imkansız."

"Yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini istiyorum"

Hatanın düzeltileceğine inandığını belirten Ersan, "Fatura elbette düzeltilecek çünkü akıl mantık böyle bir şeyi izah edemez" ifadesini kullandı.

Elektrik idaresini telefonla arayarak bir yetkiliyle görüştüğünü ve konuyu anlattığını, bunun üzerine bir yetkilinin eve geldiğini aktaran Ersan, "Sayacı kontrol eden yetkili, bu 41 bin liralık faturanın yanlışlık nedeniyle düzenlendiğini söyledi. Yetkili, yanlışlığın düzeltileceğini söyleyerek faturayı alıp gitti. Muhtemelen bu hafta içinde yanlışlığı düzelterek bize bilgi verecekler" diye konuştu.

Ersan, "Bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini istiyorum" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/uc-gunluk-aboneye-41-bin-liralik-fatura_143101.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!