Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

UCLG BM’de Temsil Yetkisi İstiyor

UCLG Başkanı olarak New York’ta temaslarda bulunan Başkan Kadir Topbaş, çok verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini belirterek, “ Özellikle, Genel Sekreter Ban Ki-Moon ile çok samimi bir görüşme gerçekleştirdik. UCLG’nin BM’nin genel kuruluna katılacak bir statüye kavuşturulması talebinde bulundum” dedi.

yapi.com.tr
UCLG BM’de Temsil Yetkisi İstiyor

STRONG>UCLG Başkanı olarak New York’ta temaslarda bulunan Başkan Kadir Topbaş, çok verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini belirterek, “ Özellikle, Genel Sekreter Ban Ki-Moon ile çok samimi bir görüşme gerçekleştirdik. UCLG’nin BM’nin genel kuruluna katılacak bir statüye kavuşturulması talebinde bulundum” dedi. New York seyahatinin ardından Türkiye’ye dönen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Atatürk Havalimanı’nda bir basın toplantısı yaparak temaslarını değerlendirdi. İBB'nin web sitesinde yer alan habere göre, 8 Şubat Salı Günü Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowits’i ziyaret ettiğini belirten Başkan Kadir Topbaş, şöyle konuştu;

“Aynı gün New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ile bir görüşme gerçekleştirdik. Kendisini makamında ziyaret ettim ve gayet verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Kendisini İstanbul’a davet ettim. Gittiğimiz her ülkede belediye başkanlarıyla yaptığımız temaslarda UCLG’nin daha çok gelişmesi için katılımlarını talep ediyoruz. New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg de UCLG’ye üye olmaya sıcak baktığını ifade etti.”

Aynı gün New York’taki Türk temsilcileriyle bir yemekli toplantıda bir araya geldiğini ve ABD’deki Türklerin çalışmaları hakkında bilgi aldığını, kendisinin de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını aktardığını anlatan Başkan Topbaş, 9 Şubat Çarşamba günü de BM Habitat İcra Müdürü Joan Clos ile görüştüğünü ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda “Risk altındaki Kentler: Kentsel Yerleşimlerde Afet Risklerine Karşı Hareket Etmek” başlıklı tematik panelde bir konuşma yaptığını kaydetti.

UCLG, BM genel kuruluna katılmak istiyor

10 Şubat Perşembe günü ise, UCLG Başkanı sıfatıyla BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile görüştüğünü hatırlatan Kadir Topbaş, “Bu ziyaretimizin ana temalarından biri olan bu görüşme çok olumlu ve verimli geçti. UCLG’nin BM’nin genel kuruluna katılacak bir statüye kavuşturulması talebinde bulundum. Böyle bir mektup verdik ve BM Genel Sekreter Yardımcılarından birinin bizimle temasa geçmesini talep ettik. Bir de BM Yerel Yönetimler ve Kentler Danışma Konseyi’nin (UNACLA) aktif hale getirilmesini istedik. Bu çalışmalara bizim de destek verebileceğimizi söyledik” diye konuştu.

Görüşmede Genel Sekreter Ban Ki-Moon’un Türkiye’ye ve Türklere karşı yakın ilgisini gördüğünü ve 9-13 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek ‘En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı’nda kendisini İstanbul’da ağırlayacaklarını ifade eden Topbaş, “Görüşmemiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi açısından da çok önemliydi. New York seyahatimizde her yönden çok olumlu görüşmeler gerçekleştirdik. İnanıyorum ki bu seyahatimizin yansımaları daha sonra daha net bir şeklide ortaya çıkacak” dedi.

Genel Sekreter Ban Ki-Moon’un özellikle Türkiye’ye ve İstanbul’a karşı olan sevgisini hissettiğini ve çok samimi bir görüşme gerçekleştirdiğini dile getiren Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “İstanbul’da katılacağı toplantıya eşiyle birlikte gelmesini beklediğimizi söyledim. Vakit ayırabilirlerse kendim direksiyona geçerek İstanbul’u bizzat gezdirmek istediğimi, hatta bir helikopter turuyla da İstanbul’u daha iyi tanıtmak istediğimi belirttim. Bundan heyecan duyduğunu hissettim ve fırsat bulursa böyle bir programı birlikte gerçekleştireceğiz. Kendisi İstanbul’dan etkilendiğini ve sevdiğini de ifade etti. Sayın Büyükelçimiz de toplantıya katılmıştı. Bize çok yüksek seviyede samimi bir görüşmenin gerçekleştiğini söyledi. Sayın Genel Sekreter’in bu tarzda ilişkileri pek olmadığından da bahsetti.”

UCLG Mısır’ın yaralarını saracak

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Mısır’ın en önemli şehri ve başkenti Kahire UCLG üyesi ve bu son olaylarda baya tarumar oldu. Görüşmede bununla ilgili bir şey gündeme geldi mi? UCLG Kahire’ye destek verecek mi?” şeklindeki soruya şu cevabı verdi;

“Dünyadaki bütün kentler UCLG’nin ilgi alanına giriyor. Mısır’da ortaya çıkan bu gelişmeleri çok yakinen takip ettim. Kahire’nin rehabilitesi, kullanım alanlarının yeniden düzenlenmesi ve insanların mutluluğu için UCLG olarak gerekeni yapacağımızı daha önce de ifade ettik. Tabi ki orada suların durulması bizim de beklentimiz. Huzur ve barışın tesisi, kan ve gözyaşının olmamasını her daim ifade ediyoruz. Biz yerel yönetimler olarak halka en yakın birimler olarak üzerimize düşen görevler var. UCLG çatısı altında çalışmalarımızı Mısır’a da yansıtmak istiyoruz. Kahire’nin sıkıntılardan bir an önce arınması için UCLG olarak bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmaya hazırız. Gerekirse teknik ekiplerimizi de göndererek oradaki çalışmalara destek vereceğiz.”

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/uclg-bmde-temsil-yetkisi-istiyor_85713.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!