Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Uçurtmayı Yasaklıyor

1987 yılında yürürlüğe girerek kent içindeki yaşam kurallarını belirleyen "Belediye Zabıtası Yönetmeliği", İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından güncellendi ve "Belediye Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliği" adını aldı.

Hürriyet Gazetesi
1 Uçurtmayı Yasaklıyor

b>İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da yaşam kurallarını bir yönetmelikle yeniden belirliyor. 1987 yılında yürürlüğe girerek kent içindeki yaşam kurallarını belirleyen "Belediye Zabıtası Yönetmeliği", İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından güncellendi ve "Belediye Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliği" adını aldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğundaki işyerleri, ana arterler ve alanlarda geçerli olacak yönetmelik, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulup onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek. Yönetmeliğe göre yayaların yoğun olduğu yol ve meydanlarda tekerlekli paten, buz pateni ya da kızakla kaymak, kartopu, futbol oynamak, ve uçurtma uçurtmak yasaklandı. Bu alanlarda oyuncak tüfekle atış talimi yapmak da yasaklar arasında. Yönetmelik, parklarda, mangal yakmayı, içki içmeyi ve banklarda yatmayı da yasaklıyor. Yönetmelikteki diğer yasaklar şunlar:

Havuzda balık tutulmaz

Ev ya da bahçede veteriner raporu alınmamış hayvan bulundurulamaz.

Dam, teras ve balkonlarda biriken karları tedbirsiz olarak yol ve kaldırımlara atarak yaya ve araç trafiğini engellemek yasak.

Umumi süs havuzlarına girmek, var ise balık tutmak veya balıklara zarar vermek, umumi parklardaki anıt, eser ve müştemilata zarar vermek yasak.

Parklarda, yasaklanan yerlerde çimenlere ve çiçeklere basmak, top oynamak, ağaçlara fidanlara her ne suretle olursa olsun zarar vermek, çiçek koparmak, ağaçlara çıkmak veya bu hareketleri hayvanlara yaptırmak, hayvan bağlamak, ağaçlara ilan yapıştırmak, salıncak kurmak, çivi çakmak, isim yazmak, şekil çizmek, zarar vermek yasak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ucurtmayi-yasakliyor_52379.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Yaşamdan tad almamamız için elinden gelen tüm imkanları kullanarak, yasalar içinde bizleri yaşamaya zorlayan yöneticiler!.. sizlere sesleniyorum. Bravo, Bravo, Bravo alkışlar ve tebrikler size. Uçurtma Uçurmayı yasakladınız ya, artık ülkemiz bundan sonra çok daha güzel ve mesut yaşanılabilir hale gelir. Gerçekten büyük iş yaptınız, artık başınız göğe ermiştir, uçurtmaların boş bıraktığı alandan Mehmet Naci Aköz İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!