Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ucuz Konut Şansı % 25

TOKİ’nin 206 YTL’lik taksitlerle satışa sunduğu Halkalı ve Hadımköy’deki konutlara şimdiden 4 katı talep geldi. Sayının 8 kata kadar çıkması bekleniyor.

Vatan Gazetesi/Tebernüş Kireçci



b>Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) aylık 206 YTL taksitle İstanbul Tuzla ve Hadımköy’de satışa çıkardığı toplam bin 298 konuta şimdiden 4 bin 708 başvuru geldi. Başvuru süresi 31 Mayıs’ta sona erecek konutlar için talebin önümüzdeki günlerde daha da artması beklenirken, ev sahibi olabilecek tüketiciler 25 ve 26 Haziran’da düzenlenecek kurayla belirlenecek.

Tuzla ve Hadımköy konutlarında başvuruların 7 Mayıs’ta başladığını hatırlatan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Tuzla’da 25 Haziran’da Hadımköy’de ise 26 Haziran’da kura çekilişi yapacaklarını söyledi. 14 Mayıs’ta satışa çıkarılan Halkalı’daki bin 7 konutun 327’sinin, Ankara Turkuaz Vadisi’nde ise bin 6 konutun 243’ünün 10 gün içinde satıldığını belirten Bayraktar, bu iki kampanyanın ise 29 Haziran’da sonuçlanacağını belirtti.

Başvuru 10 bini geçer
Kampanyalarda başvuruların önemli bir kısmının son günlerde gerçekleşeceğini kaydeden Bayraktar, “Zaten ilk günden konutlar kuraya girmişti. Öyle tahmin ediyorum 31 Mayıs’ta Tuzla ve Hadımköy’deki konutlara başvuranların sayısı 10 bini geçecek. Buna göre kuraya katılanların, kazanma şansı 8’de 1 ihtimal. İstanbul’un, alt gelir grubu için 10 binlerce konuta ihtiyacı var. Biz bunun bilincindeyiz. Bu açığı gidermek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilk kademe belediyeleri ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ucuz-konut-sansi--25_54303.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!