Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Üçyol-Üçkuyular Metro Hattında Sona Doğru

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, basın mensuplarıyla birlikte Üçyol-Üçkuyular metro hattı çalışmalarını tünele girerek inceledi. Kocaoğlu, yüklenici firmaya 2009 yılı sonuna kadar süre tanıdıklarını, bu konuda toleranslı davranmayacaklarını söyledi.

Milliyet Gazetesi
Üçyol-Üçkuyular Metro Hattında Sona Doğru

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, basın mensuplarıyla birlikte Üçyol-Üçkuyular metro hattı çalışmalarını tünele girerek inceledi. Yüklenici firmaya 2009 yılı sonuna kadar süre tanıdıklarını, bu konuda toleranslı davranma-yacaklarını söyleyen Kocaoğlu, şöyle dedi:

"Metroda tünellerin açılma işlemi tamamlanmıştır. Araziyi, şartları gördünüz. Burada İzmir ulaşımının en zor tünelini geçmiş oluyoruz. Üç istasyonu (İzmirspor, Hatay, Göztepe) en kısa zamanda açmak mümkün. Kalan iki istasyonu yukarıdan  delerek tamamlayacağız. Sonra da raylar döşenecek.

Firmanın sahibi burada. Ya 2009’un sonuna kadar burayı bitirecek, ya da kendini bitirecek, kendisi bitecek. Yapacağı işten fazla para alacağı var, işi yaparsa alır. Ben söz veriyorum. 31 Aralık akşamı metro çalışmaya başlamazsa kendisi bilir. Ben de ne yapacağımı bilirim.

"Alınan mesafe takdir edilmeli"

Bozoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Çağlar Mesut Bozoğlu da metro hattının deniz seviyesinin altında olması ve altından ırmaklar geçmesi nedeniyle Türkiye’nin en zor hatlarından olduğunu bildirdi. Şimdiye kadar 16-17 ayda 4.5 kilometrelik tünel hattının kazımının yapıldığını belirten Bozoğlu, "Alınan mesafe takdir edilmeli. Süre olarak da teknik olarak da bu iş buraya kadar gelebilirdi. Bundan sonra işin kolay kısmı kaldı. Sürenin uzamasının nedeni jeolojik, zeminin değişiklik göstermesi" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ucyol-uckuyular-metro-hattinda-sona-dogru-_67062.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!