Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Üçyol-Üçkuyular Metro Hattının Temeli Atılıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Türkiye’nin en ekonomik ve en kısa sürede tamamlanacak Üçyol-Üçkuyular metro hattının temelinin” 3 Haziran Cuma günü atılacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi
Üçyol-Üçkuyular Metro Hattının Temeli Atılıyor

b>İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Türkiye’nin en ekonomik ve en kısa sürede tamamlanacak Üçyol-Üçkuyular metro hattının temelinin” 3 Haziran Cuma günü atılacağını söyledi. Kocaoğlu yaptığı açıklamada, Fahrettin Altay Meydanı’nda yapılacak temel atma törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da katılacağını bildirdi.

Hat devreye girdiğinde, metronun kent içi omurgası tamamlanmış olacak. Hat da, Askeri Hastane, Hatay, Göztepe, Poligon, Güzelyalı ve Fahrettin Altay İstasyonları bulunacak.

İhale bedeli 91 milyon YTL olan Üçyol-Üçkuyular hattı, Türkiye’nin en kısa sürede tamamlanacak ve en ucuz maliyetli metrosu olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hattın tamamlanması ile İzmir Metrosu’nun kent içindeki uzunluğunun 17 kilometreye çıkacağını belirterek, “Halen 90 bin olan günlük yolcu sayısı da 180 bine çıkacak. İzmirliler çağdaş, hızlı ve konforlu ulaşım olanağına kavuşacak” dedi.

Metronun, Üçyol-Üçkuyular hattının devreye girmesiyle, İnönü Caddesi’nde seyreden taşıt sayısının azalacağını kaydeden Kocaoğlu, Urla, Çeşme, Seferihisar, Karaburun ve Gümüldür gibi sayfiye merkezlerine uzanan yolları kullananlar için de kent merkezine ulaşımın kolaylaşacağını söyledi.

İZMİR’DE KENTİ İÇİ ULAŞIM RAHATLAYACAK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Metrosu Üçyol – Üçkuyular hattının kent içi trafiği büyük oranda rahatlatacağını söyledi. İzmir’in en önemli sorununun “ulaşım” olduğunu ifade eden Kocaoğlu, “İzmir’de kent içi trafiği düzenlemenin yegane yolu çağdaş toplu taşımacılık sistemi metroyu hızla yaygınlaştırmaktır. Otobüsle taşımacılık kent merkezini giderek tıkayan bir noktaya gelmiştir. İzmir’in tek çıkar yolu olan metro ve hafif raylı sistem ile toplu ulaşım için tüm kaynaklarımızı seferber ettik. Önceliğimiz ulaşımda metrodur. Bu doğrultuda metronun 2. aşamasını hızlı şekilde devreye sokacağız” dedi. Aziz Kocaoğlu, metronun otogar, Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi, Buca Kaynaklar Kampüsü ve Bornova merkez yönlerine de uzatılması için proje ve zemin etüdü çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Kocaoğlu, “Tüm bu çalışmalarla iki hastane ve iki üniversite ile kent merkezi ve kültür sanat merkezleri çağdaş, konforlu ve hızlı bir ulaşım imkanı sunan metro hattı ile birleştirilmiş olacak” diye konuştu.

Kocaoğlu, Aliağa – Menderes arasındaki 79 kilometrelik tren hattının da metro standardına yükseltilerek günde 550 bin kişi taşıyacak kapasiteye ulaşacağını da sözlerine ekledi.

2. AŞAMA METRONUN ÖZELLİKLERİ






















- Üçkuyular – Bornova arası zirve saatlerde diğer ulaşım araçları kullanıldığında 90 dakikayı geçen bir sürede katedilirken, mevcut metro hattına eklenecek 2. aşama ile bu süre 26 dakikaya inecek. Böylece otobüs sayısında, yakıt ve yol giderlerinde tasarruf sağlanacak.
- Üçyol – Üçkuyular metro hattı yerin 20 metre altına derin tünel şeklinde inşa edilecek.
- İnşaatı üstlenen firma, elektromekanik sistemi de kurarak metroyu işletime hazır hale getirecek.
- İzmir Metrosu’nun 2. aşamasını oluşturan Üçyol – Üçkuyular hattı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynakları ile karşılanacak.
- Her istasyonda 4 çıkış noktası bulunacak.
- İnşaat sırasında, İnönü Caddesi trafiğe kapatılmayacak. Ancak istasyon imalatları sırasında bazı noktalarda kısmi trafiğe kapatmalar olacak.
- İzmirspor İstasyonu (Askeri Hastane’de), Hatay İstasyonu (Renkli Durağı’nda), Göztepe İstasyonu (İlahiyat Kavşağı’nda), Poligon İstasyonu (Poligon’da), Güzelyalı İstasyonu (Tansaş’ın bulunduğu noktada) ve F.Altay İstasyonu da (F.Altay’da) yer alacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ucyol-uckuyular-metro-hattinin-temeli-atiliyor_27948.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!