Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ulaşım Akademisi Arazisi İçin İmar Planı Onaylandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2 yıl önce hazırladığı “Ulaşım Akademisi” arazisiyle ilgili imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

yapi.com.tr
Ulaşım Akademisi Arazisi İçin İmar Planı Onaylandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, 2 yıl önce yaptığı bir imar planı değişikliğiyle, Arnavutköy Deliklikaya mevkiinde Hakkı İleri Caddesi üzerinde bulunan ve yaklaşık 114 bin metrekare büyüklüğündeki araziyi “Ulaşım Akademisi” alanı olarak ilan etmişti.

Gazete Habertürk'ten Mehmet Demirkaya'nın haberine göre plan değişikliğine CHP Grubu mera alanlarının yapılaşmaya açılmaması için itiraz ederken, TOKİ de itiraz etmişti. TOKİ, söz konusu arazinin de içinde bulunduğu, çok daha geniş bir alanın sanayi tesisleri için kamulaştırılacak alanlar içinde yer aldığını belirterek plan değişikliği kararına karşı çıkmıştı. TOKİ’nin hazırladığı revizyon imar planında, İBB’nin istediği şekilde, söz konusu arazi “Ulaşım Akademisi” alanı olarak planlara işlendi. “Ulaşım Akademisi” yapılacak olan arazi, TOKİ’nin planlama sınırı dışında bıraklıldı.

Akademide neler olacak?
İBB’nin hazırladığı imar planı değişikliğine göre, söz konusu “Ulaşım Akademisi”nde şu tesisler yer alacak: Toplu ulaşım personeli eğitim ihtiyaçlarının karşılanacağı tesisler. Teknik eğitim pistleri. Ar-Ge yapıları. Teknopark, eğitim araç bakım-onarım atölyeleri, araç akaryakıt-CNG-LPG dolum tesisleri. Enerji ve atık geri dönüşüm tesisleri. Zemin altı ve üstü katlı otopark gibi fonksiyonlar.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ulasim-akademisi-arazisi-icin-imar-plani-onaylandi_166424.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!