Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ulaşım Sistemi Yenileniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğini rahatlatmak için son 5 yılda otobüs filosunu yüzde 50 yeniledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, mevcut bin 506 aracın 752'sinin yenilendiği, kullanım ömrünü tamamlayan otobüslerin hurdaya ayrıldığı belirtildi.

Yeni Asır Gazetesi
Ulaşım Sistemi Yenileniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğini rahatlatmak için son 5 yılda otobüs filosunu yüzde 50 yeniledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, mevcut bin 506 aracın 752'sinin yenilendiği, kullanım ömrünü tamamlayan otobüslerin hurdaya ayrıldığı belirtildi. Açıklamada bu yıl filoya katılacak yeni otobüslerin yaş ortalamasının 5.92 olduğu kaydedildi. İzmirlilerin klima konforuyla tanıştığını da belirten yetkililer, engelli vatandaşlara yönelik somut adımlar attıklarını söyledi.

Aktarmalı sistem

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin taşıdığı yolcu sayısının 2008 yılında 325 milyon kişiye ulaştığı açıklandı. 424 otobüsün engellilere hizmet verdiğinin belirtildiği açıklamada, aktarmalı sistemin önemi vurgulandı. Yetkililer, kentkart ile yapılan binişlerde, ilk 90 dakika içinde yapılan tüm yolculukların ücretsiz olduğunu vurguladı. Bu sistem sayesinde otobüs, metro, vapur olmak üzere tüm toplu ulaşım araçlarına olan ilginin arttığı da dile getirildi. Adnan Menderes Havalimanı'nın da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet alanına girdiğinin belirtildiği açıklamada, "Geçtiğimiz yıl Adnan Menderes Havalimanı'na doğrudan ve ucuz ulaşımı başlattık. İZOTAŞ, Cumhuriyet Meydanı ve Çiğli'den hareket eden otobüslerle havalimanına üç ayrı noktadan sefer düzenleniyor. VİP otobüslerle 24 saat ucuz ulaşım sunan İzmr Büyükşehir Belediyesi'nin Adnan Menderes Havalimanı seferlerinde uyguladığı fiyat tarifesine göre kentkartlı biniş ücreti 2.70 YTL, sürücü kartlı biniş ise 4 YTL. Ayrıca bu hatlarda 5 kontörlük elektronik biletler de geçerli oluyor" denildi.

Uydudan yönetim

İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca son model klimalı otobüslerle takviye ettiği filosunu uydu görüntüleriyle çalışan bir merkezden yönetmeye başladı. 8 Şubat 2008 tarihinde hizmete giren Ulaşım Kontrol Merkezi ile belediye otobüsleri sefere çıktıkları andan itibaren hız limitinden duraklarda bekleme süresine kadar pek çok konuda izlenebiliyor. Merkezde toplanan bilgiler, ayrıca ileriye yönelik planlama amacıyla da kullanılabiliyor. Hangi duraktan, hangi aracın geçtiği, o duraktan kaç yolcu alındığı tespit ediliyor ve istatistiki veriler elde ediliyor. Sistemin bir sonraki aşamasında ise vatandaşların "bekledikleri durağa kaç dakika sonra otobüs geleceği" bilgisini cep telefonu mesajı ile öğrenebileceği bir uygulama yer alıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ulasim-sistemi-yenileniyor_66104.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!