Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ulaşım Zammına Öğrenci Tepkisi

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde bir panele katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu, bir grup öğrenci ulaşım zamları ve Karşıyaka Belediyesi’nden çıkırılan 276 işçi için protesto etti.

Hürriyet Gazetesi
Ulaşım Zammına Öğrenci Tepkisi

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde bir panele katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu, bir grup öğrenci ulaşım zamları ve Karşıyaka Belediyesi’nden çıkırılan 276 işçi için protesto etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İşletme Fakültesi 15. yıl etkinlikleri kapsamında Turizm İşletmeciliği Bölümünün organize ettiği panele katıldı. Kocaoğlu’nu gelişi ve panel boyunca, salon dışındaki bir grup öğrenci ulaşım zamları ve Karşıyaka Belediyesi’nden çıkırılan 276 işçi için protesto etti. Protestocu öğrencilerle, özel güvenlik öğrencileri arasında zaman zaman arbede yaşandı. Eylemci öğrenciler panelin yapıldığı salona alınmadı. Öğrenciler, "Ulaşım zammı geri alınsın", "İşçi düşmanı belediye dışarı" sloganları attı.

Panelde de bir öğrenci "İstanbul’da da ulaşıma zam yapıldı. Hatta öğrenci bileti orada daha düşük kaldı. Sosyal demokrat olduğunu ileri süren bir partinin belediye başkanı olarak AKP’li belediyelerle aranızda ne fark var" diye sordu. Kocaoğlu, "Ulaşıma ve suya yaptığım zamlardan dolayı AKP’li belediyelerle kıyaslanacaksak bu işi bırakıp gideyim. Kıyaslama yapılacaksa, bu kentin imar durumuna bakmak lazım. Geride bıraktığımız 5 yıllık süre içinde kişilerin zümrelerin yararına hiçbir karar almadık. Kentin imar yetkisini genelin yararına kullandık. Bir insanı sosyal demokrat yapan siyasi oluşum yaptığı zamlarla değerlendirilemez. O kişinin kente, insana, doğaya bakış da önemlidir. Kıstas budur. Kendi partimiz içerisinde, Ankara’dan sataşanlara da gerekli dozda, somut, genelin yararına çalıştığımızı gösterdik" diye konuştu.

Kimsenin hoşuna gitmez

Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Haziran’dan geçerli olmak üzere ulaşıma tam biletlerde yüzde 11 öğrenci biletlerinde yüzde 40 oranında yaptığı zammı değerlendiren Kocaoğlu, hiçbir belediye başkanının zam yapmaktan hoşlanmayacağını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ulasim-zammina-ogrenci-tepkisi_69558.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!