Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ulaştırma Bakanlığının İzmir için Dev Projesi

İzmir'de, 23 Eylül'de temeli attılan Konak Tüneli Projesi kapsamında çalışmalara başlandığı bildirildi. Tünel tamamlandığında Konak Köprülü Kavşağı ile Yeşildere Caddesi'nin bağlantısı sağlanacak. Tünel projesi kapsamında 1570 metresi tünelli geçiş olarak düşünülen toplam 2750 metrelik bağlantı yolunun çalışmaları başladı.

yapi.com.tr / AA
1 Ulaştırma Bakanlığının İzmir için Dev Projesi

İzmir'de, 23 Eylül'de temeli attılan Konak Tüneli Projesi kapsamında çalışmalara başlandığı bildirildi. AA muhabirinin Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Konak Meydanı-Cumhuriyet Meydanı-Kordon ve Liman Viyadüğü arasındaki projenin sit ve Danıştay kararları nedeniyle yapılamaması üzerine Konak Tüneli projelendirildi.

İzmir kent geçişi güzergahını tamamlamak amacıyla planlanan proje kapsamında Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ile Yeşildere Caddesi arasında trafik bağlantısı sağlanması hedeflendi.

İzmir çevre yolunun da sahile inen alternatif aksı olarak öngörülen çalışma kapsamında 1570 metresi tünelli geçiş olan 2 bin 750 metrelik bağlantı yolu yapılacak.

Proje, Konak Köprülü Kavşağı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanarak çalışmaları sürdürülen Şirinyer Menderes Caddesi ile Yeşildere Çevre Yolu Arası Yol ve Köprü Projesi'ni birleştirecek.

Tünel çift tüp olacak

Konak Köprülü Kavşağı ile Alsancak Limanı arasında planlanan Kordon geçişinin yapılamaması nedeniyle oluşan darboğazı aşmak için projelendirilen Konak Tüneli, kent merkezinin trafiğini havaalanı, otogar, Buca ve Gaziemir'e ulaştıracak.

Tünelin tamamlanması ile İzmir kent geçişi kapsamında bütünlük sağlanacak, kent içi trafiği azaltılacak, trafik güvenliği artırılacak.

İzmir halkının yaşam kalitesini artırmak amacıyla projelendirilen Konak Tüneli, 2 gidiş, 2 geliş bağlantı yolu olarak hayata geçirilecek.

Proje güzergahı kapsamında mevcut Konak Köprülü Kavşağı kullanılacak, Konak alanı yeni yapılacak köprü ile geçilerek 50 metre sonra tünele giriş sağlanacak.

1570 metre tünelli geçiş yapılarak eski İzmir-Aydın yoluna bağlantı sağlanacak. Bölünmüş yol olarak projelendirilen güzergahta tünel de çift tüp şeklinde yapılacak.

Tahmini yapım bedeli 130 milyon lira olan proje ile akaryakıt, bakım, onarım, işletme giderlerinden ve zamandan tasarruf sağlanması, sinyalizasyon sisteminin devre dışı bırakılarak araçların çevreye bıraktıkları egzoz gazı emisyonlarının da azaltılması hedefleniyor.

Temel atma töreninin ardından projeyle ilgili çalışmaların başladığı bildirildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ulastirma-bakanliginin-izmir-icin-dev-projesi_89337.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • güzel proje için bakanlığa teşekkür ederiz. inşaat sırasında çıkacak 3.000 kamyon toprak ve kayayı şehirdeki yaşamımızı daha az etkileyecek şekilde nereye ve nasıl boşaltacaklar? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!