Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Ulaştırma-Lojistik, Müteahhitlik, Turizm Sektörlerinde Somut İşbirliği Projeleri Geliştireceğiz''

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, (TOBB) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Arap Odalar Birliği ile 5 sektöre odaklanma kararı aldıklarını, ulaştırma-lojistik, bankacılık, müteahhitlik, turizm ve sağlık sektörlerinde somut işbirliği projeleri geliştireceklerini bildirdi.

yapi.com.tr / AA
''Ulaştırma-Lojistik, Müteahhitlik, Turizm Sektörlerinde Somut İşbirliği Projeleri Geliştireceğiz''

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, (TOBB) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Arap Odalar Birliği ile 5 sektöre odaklanma kararı aldıklarını, ulaştırma-lojistik, bankacılık, müteahhitlik, turizm ve sağlık sektörlerinde somut işbirliği projeleri geliştireceklerini bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, 6. Türk-Arap Ekonomi Forumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, dün sabah Arap Odalar Birliği ile TOBB arasında işbirliğinin etkinleştirilmesi için yararlı bir toplantı yaptıklarını ve önemli kararlar aldıklarını, Arap Odalar Birliği ile her yıl bir araya geleceklerini bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, 5 sektöre odaklanma kararı aldıklarını, ulaştırma-lojistik, bankacılık, müteahhitlik, turizm ve sağlık sektörlerinde somut işbirliği projeleri geliştireceklerini ifade ederek, Türkiye'den 44 oda ile 22 Arap ülkesinden ikişer odanın 'kardeş oda' ilan edileceğini ve birlikte çalışmaya başlayacağını, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde 22 Arap ülkesinden birer öğrenciyi burslu okutacaklarını anlattı.

Türk müteahhitlik şirketlerinin Arap ülkelerinde üstlendiği proje bedelinin 76 milyar dolara ulaştığını, Türk müteahhitlik sektörünün, projelerinin yüzde 40'ını dost ve kardeş Arap ülkelerinde gerçekleştirdiğini belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye'yi ziyaret eden Arap turist sayısının 10 yıl önce sadece 250 binken, 2010 sonunda 1,8 milyona ulaştığını bildirdi.

''Son bir yılda bölgemizdeki değişim ve dönüşüm süreci hız kazandı''

Rifat Hisarcıklıoğlu, son bir yılda bölgedeki değişim ve dönüşüm sürecinin hız kazandığını, bölge insanının değişim ve dönüşüm taleplerini daha yüksek sesle dile getirmeye başladığını, bu sürecin fitilini de geçen yıl bahsettikleri gibi işsizlik, yoksulluk ve açlığın körüklediğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Tunus'ta ilk ayaklanma bir işsizin kendisini yakmasıyla başladı. Daha sonra tüm Arap coğrafyasına yayılan ayaklanmalar bölgedeki dengeleri yeniden şekillendirmeye başladı. Burada biz iş adamları olarak, bu istikrarsız ortamdan en fazla etkilenen kesimi oluşturuyoruz. Siyasi çalkantıların ekonomik kalkınmanın önüne set çekmesine izin vermemeliyiz. Biz iş adamıyız. İstikrarı severiz. Aynı zamanda istikrarı sağlarız. Birbirimize ne kadar kenetlenirsek bölge o kadar istikrarlı bir hal alır. Sırtında küfesi olan kavgadan korkar. Bu nedenle bölgede özel sektörün gelişmesi, üretimin artması birinci hedefimiz olmalıdır.

Bu kapsamda 5 yılı aşkın bir süredir Filistinli kardeşlerimiz için bir sanayi hamlesini hayata geçirmek için uğraşıyoruz. 'Barış için Sanayi' adını verdiğimiz bu projeyle Türkiye'nin sanayi bölgesi deneyimini Filistin'e taşıyacağız. Cenin'de bir sanayi bölgesi kuruyoruz. Arazi tahsisi yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın destekleriyle altyapıyı hazırlıyoruz. İnşallah çok kısa sürede Filistinli kardeşlerimize umut olacak fabrikaların temelini sizlerle birlikte atacağız. Benzeri adımları Yemen'de ve birçok Arap ülkesinde hayata geçirmek üzere çalışıyoruz. Bu kapsamda İslam Kalkınma Bankası ile işbirliği içindeyiz. Biz coğrafyamızın en gelişmiş özel sektörü olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bir oldukça, birlik oldukça kazancın ve mutluluğun daim olacağı inancındayız. Buradaki tüm kardeşlerimi de bu inancın etrafında kenetlenmeye davet ediyorum.''

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/ulastirma-lojistik-muteahhitlik-turizm-sektorlerinde-somut-isbirligi-projeleri-gelistirecegiz_87083.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!