Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ulucanlar Tartışması Sonuçlandı: Kültür Merkezi Olacak

Altındağ Belediyesi ve Mimarlar Odası arasında çıkan anlaşmazlığın ardından Adalet Bakanlığı’nın tarafları toplantıya çağırması üzerine Ulucanlar Cezaevi’nin tamamının kültür merkezine dönüştürülmesi projesinde fikir birliği sağlandı.

Radikal Gazetesi
Ulucanlar Tartışması Sonuçlandı: Kültür Merkezi Olacak

SPAN lang=EN> Altındağ Belediyesi ve Mimarlar Odası arasında anlaşmazlık yaratan Ulucanlar Cezaevi’nin tamamının kültür merkezine dönüştürülmesi projesinde fikir birliği sağlandı. Altındağ Belediye’sinin tek taraflı olarak projeye başlama girişimine Mimarlar Odası’nın karşı çıkması üzerine, Adalet Bakanlığı konuya el koymuş, protokolde yer alan tarafları toplantıya çağırmıştı. Yapılan toplantı sonuç verdi ve tarihi cezaevi Ulucanlar’ın kültür merkezine dönüştürülmesi projesinin ODTÜ Mimarlık Fakültesi Yüksek Lisans öğrencileri ve Altındağ Belediyesi’nin işbirliği içinde yapılmasına kararleştırıldı.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Nimet Özgönül, yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı Tevkif ve Cezaevleri Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Bakır’
ın çağrısı üzerine gerçekleştirdikleri toplantıda, ortak bir karara varıldığını belirtti. Buna göre, Ulucanlar Cezaevi, 1 Şubat 2006’da TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Ankara Barosu tarafından açılan “Ankara Ulucanlar Merkez Kapalı Cezaevi Değerlendirme Projesi Ulusal Öğrenci Fikir Yarışmasıönda, Yüksek Lisans kategorisinde birincilik elde eden ODTÜ’lü öğrencilerin hazırladığı proje çerçevesinde kültür merkezine dönüştürülecek.

Belediye ’nin hazırladığı proje devreden çıktı

Özgönül, toplantıda Gürem Özbayar, Zeynep Kutlu ve Figen Kıvılcım’dan oluşan yarışma birincisi grubun sunumlarını yaptıklarını ve tüm tarafların beğenisini kazandığını söyledi. Grubun kazanan projelerini, Adalet Bakanlığı’nın Film Platosu ve Adalet Müzesi isteklerine göre revizyon ederek sunduklarını ifade eden Özgönül, toplantının detaylarını şöyle aktardı:

“Toplantıda, Adalet Bakanlığı’ndan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Bakır, Altındağ Belediye Veysel Tiryaki ile çalışma arkadaşları ve biz vardık. Öğrencilerin sunumu ardından sonuçta herkes projeyi beğendi. Belediye de buna ‘hayır’ demedi. Yani kabul etmiş oldu. Ekrem Bey de ‘arkadaşlar projeye ve alana çok hakimler’ diyerek beğenisi ifade etti. Gelinen nokta şu, Altındağ Belediyesi’nin kendi içinde toplayacağı teknik kadroyla, projeyi üreten arkadaşlar projenin sürecini tanımlayacaklar. Böylelikle Belediye’nin kendi hazırladığı proje devreden çıktı."

“Amacımız anlaşmazlık yaratmak değil"

Özgönül, amaçlarının anlaşmazlıklar yaratmak olamdığını ifede ederek, projenin sağlıklı bir şekilde, doğru bir yöntemle, yapılmış olan çalışmalara değer verilerek hayata geçirlemesini hedeflediklerini belirtti. Özgönül, Kent içindeki tarihi bir alanın korunması gereken değerlerle kente kazandırılmasını istediklerini kaydetti.

Ulucanlar projesi’nin, Adalet Müzesi, Cezaevi Müzesi ve kültür merkezinin birlikteliğinden oluşan bir alan olması özelliğiyle dünyada tek olacağına dikkat çeken Özgönül, “Bu nedenle çok önemli bir proje. Bu konsepti kaybetmemiz gerekir" diye konuştu.


http://www.yapi.com.tr/haberler/ulucanlar-tartismasi-sonuclandi-kultur-merkezi-olacak_62156.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!