Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ulukent'in Arazi Problemi Çözümlendi

Ankara temasları sırasında Millî Emlak Genel Müdürlüğü'nde önemli görüşmeler yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir an önce yapmayı planladıkları Ulukent Kavşağı konusundaki arazi problemini büyük ölçüde aştıklarını söyledi.

Zaman Gazetesi
Ulukent'in Arazi Problemi Çözümlendi

Ankara temasları sırasında Millî Emlak Genel Müdürlüğü'nde önemli görüşmeler yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir an önce yapmayı planladıkları Ulukent Kavşağı konusundaki arazi problemini büyük ölçüde aştıklarını söyledi.
 
Başkan Kocaoğlu, "Burada bizim 60 dönümlük yer talebimiz vardı, kavşağın yanısıra ESHOT garajı ve katlı otopark yapmak üzere. Aynı yerde Adalet Bakanlığı'nın da yer talebi oldu. Sanıyorum orta yolu bulduk. Sözkonusu arazinin 25 dönümünün Adalet Bakanlığı'na, 42 dönümünün bize tahsisi konusunda mutabakat sağladık. Bu arazinin 25 dönümüne ESHOT garajı kurmayı planlıyoruz. Geriye kalan araziye hem katlı kavşak hem de katlı otopark yapacağız" dedi.

Ulukent karayolu köprülü üst geçidi, Büyükşehir Belediyesi'nin 'Anadolu Caddesi üzerinde kesintisiz ulaşım' hedefinde önemli bir proje olarak öne çıkıyor. Bu yatırımla cadde, transit geçiş için köprülü üst geçidin altında kalacak. Anadolu Caddesi'nde Ulukent ve Seyrek girişlerinin bulunduğu alanda inşa edilecek üst geçit sayesinde, şehir merkezinden gelip Seyrek'e girmek isteyen sürücüler üst geçidi kullanacak. Ulukent'e girmek isteyen sürücüler ise üst geçide gelmeden önce açılacak yeni imar yolundan emniyetli bir şekilde giriş yapacaklar. Ulukent'ten gelen ve kent merkezine gitmek isteyen araçlar da, yine üst geçidi kullanarak Anadolu Caddesi'ne inebilecekler. Ulukent ve Seyrek'e giriş-çıkışlar yeni üst geçit ve imar yolu aracılığıyla yapılacağından, Anadolu Caddesi üzerindeki trafikte birikme ve bekleme de olmayacak, transit geçiş sağlanacak. Başkent Ankara'daki Milli Emlak temasları sırasında Hazine'den Bayraklı Rekreasyon Alanı ile ilgili tahsis taleplerini de gündeme getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Bu konuda da önemli mesafeler aldığımıza inanıyorum," dedi.

Daha sonra TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve ekibiyle bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, bu görüşmenin içeriğini de, "Aliağa-Menderes projesindeki son durumu değerlendirdik. Tamamlanmak üzere olan projeyle ilgili son bir gözden geçirme yaptık. Belediye'nin, TCDD'nin ve İZBAN şirketinin yapacaklarını, araçların denenmesinden rayların döşenmesine kadar pek çok konuyu görüştük"şeklinde özetledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ulukentin-arazi-problemi-cozumlendi-_75056.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!