Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ulus'a Özgür Yaya Bölgesi

MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ulus Tarihi Kent Merkezi projesi kapsamında trafiğin yer altına alınarak meydanın yaya bölgesi haline getirileceğini açıkladı. "Ulus kalkınacak Ankara değişecek" parolasıyla yola çıktıklarını belirten Yavaş, "Ankara’yı marka kent yapma iddiasındayım, bunu hep söylüyorum" dedi.

Hürriyet Gazetesi
1 Ulus'a Özgür Yaya Bölgesi

MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ulus Tarihi Kent Merkezi projesi kapsamında trafiğin yer altına alınarak meydanın yaya bölgesi haline getirileceğini açıkladı. "Ulus kalkınacak Ankara değişecek" parolasıyla yola çıktıklarını belirten Yavaş, "Ankara’yı marka kent yapma iddiasındayım, bunu hep söylüyorum" dedi.

MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ulus Meydanı’nı özgür yaya bölgesi yapma sözü verdi. Ankara’yı marka kent yapmanın şartlarından bir tanesinin Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin oluşturulması olduğunu belirten Yavaş, seçilmesi durumunda trafiğin yer altına alınarak Ulus Meydanı’nın yaya bölgesi haline getirileceğini açıkladı.

Yavaş, Ankara projelerinden, zamlanan doğalgazı düşürmek için çözümlerine; Ulus’u kalkındıracak planlamalarından, Büyükşehir Belediyesi’nin atıl durumdaki tesislerine yönelik çözümlerine yönelik çalışmalarını Ankara Hürriyet’e anlattı:

"Ankara’yı marka kent yapma iddiasındayım, bunu hep söylüyorum. En önemli şartlarından bir tanesi Ulus Tarihi Kent Merkezi’ni oluşturmak. Ankaralılara diyorum ki Ankara’ya bir de benim gözümle bakın. Çok basit olarak Ulaştırma Bakanlığı, Gar Binası, Opera, Sağlık Bakanlığı binası, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Etnoğrafya Müzesi, Gümrük Bakanlığı Tarihi Binası, Ulus Endüstri Meslek Lisesi, Ulus Meydanı, Sümerbank, İş Bankası, Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Devlet Tiyatrosu, eski Meclis binaları ve karşısındaki tarihi yapılar. Bunların aralarındaki binaları maskeleseniz Ulus bütün güzelliğiyle ortaya çıkacak. Roma hamamı, Valilik, Kale, Hamamönü ve Hacıbayram bölgesini de restore ettiğimizde çıkacak görüntüyü Ankaralıların hayal etmesini istiyorum.

Başkent kimliği

Bununla ilgili görselleştirme çalışmalarımız var. En büyük iddialarımdan bir tanesi Ankara marka kent olurken en cazibeli yerinin de Ulus ve civarı olacağı yönünde. Ulus’la ilgili bir diğer projem Ulus tüneli projesi. Projem Dışkapı’dan gelip Opera’nın ilerisinden çıkacak, ikinci tünel de Gençlik Parkı’ndan gelip Bentderesi’nden çıkacak. Trafik yer altına alınacak. İnsanlar trafiksiz bir meydanda yaya olarak gezsin istiyorum. İki yıl içinde az masrafla ortaya Cumhuriyet’in Başkenti Ankara kimliğini çıkaracak görsel bir güzelliği Ankara’ya yeniden kazandıracağız.

Rozeti çıkaracağım

Proje bölgeye sadece prestij değil ekonomik kalkınma da getirecek. 81 ilden oluşacak somut ve somut olmayan kültür mirasından oluşan Anadolu Kültür Bahçesi’yle zenginleşince Ulus turist zengini bir bölgeye dönüşecek. Kızılcahamam, Ayaş, Haymana ve Beypazarı’ndaki termal turizmin de katkısıyla Ankara ve çevresi turistlerin en az 1 hafta oyalanacağı bir turizm başkentine dönüşecek.

Bu koordinasyonun başarılı bir şekilde işlemesi için ilçe belediyeleriyle verimli bir işbirliği içinde olmak gerekiyor. Şimdiden söylüyorum, tartışmacı değil, uzlaşmacı bir yönetimimiz olacak. Hem meslek odalarıyla hem hangi partiden olursa olsun bütün belediyelerle işbirliği yapmazsak başarılı olmamız söz konusu değil.

Ankara’ya özel doğalgaz indirimi

Doğalgaza yapılan son zamdan sonra kömüre dönüş oldu. Doğalgazla ilgili kar oranını Meclis kararıyla düşürmeyi planlıyorum. Kente özel bir indirime gidilmesini istiyorum. Ulaşımda toplu taşımaya çok fazla önem vereceğim. Hava kirliliğinin nedenlerinin başında kömür ve araçlardan salınan zehirli gaz olduğunu düşünürsek tertemiz bir Ankara olacak. İnsan odaklı bir kent planlıyoruz. Maalesef şu anda karşıdan karşıya geçişlerde dünyanın hiç bir yerinde olmayan üst geçitlerden geçiyoruz. Örneğin Meşrutiyet Caddesi’ndeki üst geçitler. Üç üst geçit var, üçünü de kimse kullanmıyor. Görüntü kirliliği yaratıyor, kente yakışmıyor. Tamamını kaldıracağım."

İşlevsel olmuyorsa Gökkuşağı’nı yıkarız

Büyükşehir Belediyesi’nin tepki çeken uygulamalarından Bahçelievler’deki Gökkuşağı Rekreasyon alanını eleştiren Yavaş şunları söyledi:

"Hiç bir yerde böyle sağından solundan araçların geçtiği rekreasyon merkezi görmedim. Ancak yapılmış bir tesis ve en kolayı yıkmak. Burada ticari aktivite yapılamayacağı kanıtlandı. Kültürel ve sanatsal aktivitelerin yapıldığı, gençlerin yararlandığı bir alan haline getirmeye çalışacağız. Eğer yine işlevsel bir hale gelmezse yıkmaktan başka bir çözüm yok. Gölbaşı yolundaki Samanyolu projesi yanlış planlanmış bir alan. İnsanların Ankara’dan çıkışına değil girişine yapılmış. İşlevsel hale gelmesi için çalışacağız ancak yapacak bir şey olmazsa yıkacağız."

http://www.yapi.com.tr/haberler/ulusa-ozgur-yaya-bolgesi_65989.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • son 10 yılda Beypazarı adını sayısız defa duymamızda başkanın çok emegi var, özellikle toki ve halk öncülüğünde yaptırılan restorasyon çalışmaları kent kimliğinin vurgulanması ve ilçenin adını duyurmada çok etkili oldu. Marka yapıcam diyorsa başkan, Ankaranın marka olması yakındır. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!