Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Uluslararası 6. Çimento Ticareti ve Teknolojileri Konferansı İstanbul'da Yapıldı

CTN Centre ve Our Metals tarafından Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin (TÇMB) de desteğiyle organize edilen 'Uluslararası 6. Çimento Ticareti ve Teknolojileri Konferansı', Polat Renaissance İstanbul Otel’de gerçekleştirildi. Türkiye dışında, başta Rusya, Ukrayna ve İran olmak üzere Avrupa, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’dan 25’in üzerinde ülkenin

yapi.com.tr
Uluslararası 6. Çimento Ticareti ve Teknolojileri Konferansı İstanbul'da Yapıldı

CTN Centre ve Our Metals tarafından Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin (TÇMB) de desteğiyle organize edilen 'Uluslararası 6. Çimento Ticareti ve Teknolojileri Konferansı', Polat Renaissance İstanbul Otel’de gerçekleştirildi. Türkiye dışında, başta Rusya, Ukrayna ve İran olmak üzere Avrupa, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’dan 25’in üzerinde ülkenin inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalarının katıldığı konferans, çimento endüstrisini ilgilendiren güncel konuları masaya yatırdı; deneyim ve bilgi paylaşımını sağlayan bir platform oldu.

2010 yılında İngiltere'de kurulan ve genel merkezi de İstanbul’da olan genç bir firma olmalarına rağmen sundukları ürünün yeni olmadığını açıklayan Our Metals & CTN Centre Müdürü Evgeny Oakes, "Dokuz yıldan bu yana Çin, ABD, Avrupa, Rusya, BAE gibi dünyanın farklı noktalarında konferanslar, etkinlikler ve sergiler düzenliyoruz; çimento, çelik, tohum, tekstil, lojistik gibi spesifik alanlarda ticari konferanslar yapıyoruz. Örneğin gelecek konferansımız, özellikle Türkiye için önemli bir sanayi olan otomotiv üzerine olacak" dedi. www.yapi.com.tr'nin sorularını yanıtlayan Oakes, iyi bir ekipleri ve güzel bir çevreleri olduğunu vurgulayarak, "Burada uzun süre kalarak markamızı daha da geliştirmeyi planlıyoruz. Amacımız, Türkiye’de belli sanayi alanlarında bir numaralı etkinlik düzenleyicisi olmak. Yerel pazara da ileri vadede, komşu coğrafya Mısır, Bulgaristan, Romanya, Rusya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya doğru yayılacak şekilde yaklaşıyoruz" şeklinde konuştu.

"Ekonomik kriz çimento sektörünü de etkiledi"

Küresel ekonomik krizin çimento sektörünü de etkilediğini kaydeden Oakes, kriz öncesi dönemde işe ilk başladıklarında fiyatların yükselişte olduğunu ve katılımcı sayısının da bunu açıkça gösterdiğini, ancak kriz sonrasında katılımcı sayısında bir düşüş yaşandığını ifade etti ve şöyle devam etti:

"Bu durum doğal olarak, çoğu ülkenin karşı karşıya olduğu ekonomik sorunlardan kaynaklanıyordu. Tabi bankaların kredi verme konusunda eskisine oranla daha sıkı davranmalarının da etkisi oldu; ticari faaliyetler zarar gördü. Örneğin bu konferansa Rusya’dan sadece 5-6 firma katılıyor; oysa bu sayı önceki senelerde 50-60 firmayı buluyordu. Ama yine de katılımcı profilimizin çeşitlilik gösterdiğini söyleyebilirim. Üreticiler, büyük inşaat firmaları, beton ve hazır beton firmaları, lojistik firmaları, çimento ticareti ve dağıtımı yapan firmaların yanı sıra imalatçılarla bir araya gelmek isteyen teknoloji tedarikçileri ve sağlayıcıları da burada. Sektör profesyonellerinin yanında, TOKİ, İBB, DSİ gibi devlet kuruluşlarından gelen yetkililer de konferansımızın izleyicileri arasında. Bireysel katılımcıları da unutmamalı".

"Bu tür işlerde fark yaratan ilişkilerdir"

Katılımcılardan aldıkları geri dönüşlere göre önemli yeni iş olanakları yarattıklarını gördüklerini kaydeden Oakes, konferansın önemini şu sözlerle açıkladı:

"Buradaki görüşmeler belki hemen yarın anlaşmaya dönüşmeyebilir; çünkü milyon liralarlık anlaşmalardan bahsediyoruz; tabii ki belli bir süreci yaşamanız gerekiyor. Ama zaten bu tür işlerde fark yaratan ilişkilerdir. CEO’ları telefonla arayıp iş yapamazsınız; onlarla yüz yüze görüşmeniz ve güven sağlamanız gerekir. Bu konferans da bu çerçevede tasarlandı. Yalnızca bu tür konferanslara katılmak bile, çok değerli ve stratejik bilgilerin elde edilmesini sağlarken; birebir görüşmeler için de fırsat oluşturuyor. Bazı etkinlikler 150 katılımcı ile sınırlı kalırken, bazıları 450-500 rakamlarına ulaşabiliyor. Ama küçük toplantılar bazen çok daha etkilidir. Çünkü etkinlik ne kadar az kalabalık olursa, o kadar çok kişiyle iletişim kurup, iş ağınızı o oranda genişletebilme şansınız olur. Katılımcılarımızın genelde firma yöneticileri olduğunu düşünürseniz, işinizi geliştirmek ya da yeni iş imkanları yaratmak için, kişi sayısından çok anahtar aktörlerin önemli olduğunu göreceksiniz".



Etkinlik süresince yapılan sunumlara da değinen Oakes, "Teknolojiyi konu alan sunumlarda, özellikle inovasyondan bahsedildi. İmalat tesislerinin rekabet gücünü artırmak adına maliyetin nasıl düşürüleceği konuşuldu. Piyasaya sunulan yeni teknolojiler de bu bağlamda, enerji verimliliğini artırmayı sağlıyor. Konferans da bu tür inovatif araştırmaların imalatçılarla paylaşılması için bir ortam sundu. Bunun katılıma dayalı bir konferans olduğunu ve yaklaşık 25 ülkeden temsilcilerin bu konferansa katıldığını göz önünde bulundurursak, çeşitli ülkelerden çeşitli firmaların konuşmalarını izlemenin ufuk açıcı olduğu söylenebilir" dedi.

Türkiyeli üreticiler düşünce yapısını değiştirmeli

Oakes, Türkiyeli çimento üreticilerinin müşterinin kendilerine gelmesini beklediğine işaret ederek, artık pazarın değişmekte olduğunu, bu düşünce yapısında bir değişikliğe gidilmesi gerekliliğine vurgu yaptı. "Özellikle son iki yıldır pazar çok değişti; şu anda piyasada daha çok rekabet var ve fiyatlar da düşük" diyen Oakes, şunları söyledi:

"Türk çimento sektörünün bu konudaki en büyük şansı, yerel tüketimin yüksek oluşu. Ama talep düştüğü anda burada da sorun yaşanmaya başlanacaktır. Türkiyeli üreticiler şu sıralar daha çok Batı Afrika'ya odaklanıyorlar; ancak Rusya’da ciddi bir çimento sıkıntısı yaşanıyor. 2014 Olimpiyatları ve 2018 Dünya Kupası için planladıkları inşaatları tamamlamaları gerekiyor. Türkiye’deki çimento fiyatları da Rusya’dakilere oranla oldukça düşük. Yani Türkiye’den çimento ithal edilmesi durumunda herkes bu alışverişten kârlı çıkacaktır: Rusya ucuz çimentodan faydalanacak, Türkiye de belli bir süredir iş yapamadığı müşterilerini geri kazanacaktır".

Uluslararası 6. Çimento Ticareti ve Teknolojileri Konferansı

Turkish Cement ve Agbar & STC firmalarının sponsorluğunda, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), Beton ve Harç Kimyasal Katkı Maddeleri Üreticileri Derneği (KÜB) ve Rusya Çimento Üretici ve Tüketicileri Derneği'nin desteğiyle düzenlenen ve iki gün süren konferans kapsamında, çimento ve inşaat endüstrisinin güncel konuları tartışıldı, deneyimler paylaşıldı. 30’un üzerinde uzman konuşmacının yer aldığı konferansta, sektörün önemli aktörleri sektörün geleceği ile ilgili görüşlerini paylaştı.

ETİKETLER: ekonomi firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/uluslararasi-6-cimento-ticareti-ve-teknolojileri-konferansi-istanbulda-yapildi_90716.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!