Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD 2008 İstanbul Fuarı 30. Kez Kapılarını Açtı

Yerli ve yabancı sektör oyuncularını bir araya getiren Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD 2008 İstanbul Fuarı, geniş bir katılımla ziyarete açıldı. Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük fuarı olma niteliğini taşıyan organizasyonun açılışına Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Genel Müdürü Güven Cantürk, YEM Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol, İstanbul

yapi.com.tr
Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD 2008 İstanbul Fuarı 30. Kez Kapılarını Açtı

Yerli ve yabancı sektör oyuncularını bir araya getiren Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD 2008 İstanbul Fuarı, geniş bir katılımla ziyarete açıldı. Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük fuarı olma niteliğini taşıyan organizasyonun açılışına Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Genel Müdürü Güven Cantürk, YEM Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ergün Turan ve İMSAD (İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Başkanı Orhan Turan ve Emlak GYO Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demiröz katıldı.


Doğan Hasol


Fuarın açılış konuşmasını yapan Güven Cantürk, ilk kez 1978 yılında, bin metrekarelik alanda, 92 firmayla düzenlenen fuarın geldiği noktaya dikkat çekti. Cantürk, en son teknoloji ürünlerinin sergileneceği fuarın, yerli-yabancı inşaat firmalarını bir araya getirdiğini söyledi.





YEM Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol ise, yapı fuarlarının bilgi platformu olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: “YEM, 40 yıllık bir bilgi merkezidir ve her işini bu işlev doğrultusunda yapar. Dolayısıyla Yapı Fuarı’nı da bu kapsamda düzenler. Yapı Fuarı, YEM’in bilgiye verdiği önem sayesinde bugünlere gelmiştir.”





Ayrıca Hasol, “Yapı, sadece malzemeyle değil bilgiyle de yapılır” diyerek Türkiye’deki AR-GE çalışmalarının önemine de değindi.




İstanbul için yeni hedef





Yapı Fuarı’nın, Türkiye’nin yapı anlamında dünyayla rekabet edebilmesi açısından önemli olduğunu söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ergün Turan, “Fuarın geldiği noktayı görünce bu ülkenin bir bireyi olarak gurur duyuyorum” dedi. Turan, İstanbul’un 60 yıldır yanlış planlandığını dile getirerek “Belediye yönetimi olarak, İstanbul’u bir kültür, turizm ve fuarcılık kentine dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için, uluslararası standartlarda planlı bir yapılaşmayı başarmak zorundayız” dedi.





Orhan Turan ise İMSAD’ın yeniden yapılandırılarak inşaat sektörünü temsil etme misyonu üstlendiğini belirtti. Türkiye’nin yapı malzemesi alanında, önümüzdeki süreçte daha iyi markalar yaratacağına inandığını söyleyen Turan, Türkiye’nin çıkış yolunun AR-GE’den geçtiğini vurguladı.





Açılış konuşmalarından sonra kurdelenin kesilmesiyle fuar ziyarete açılmış oldu.





60 bin metrekarelik Tüyap Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen Yapı İstanbul Fuarı, 4 Mayıs 2008 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/uluslararasi-yapi-turkeybuild-2008-istanbul-fuari-30-kez-kapilarini-acti_61289.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!