Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ulus'taki 82 Yıllık Heykele Soba Yaldızı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ulus Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nın boyasının silinerek heykeltıraşlar gözetiminde ve denetiminde eski haline getirileceğini bildirdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, belediyenin bu tür rutin bakım işlerini yapan firmanın görevlendirildiği belirtildi. Firmanın

Vatan Gazetesi
Ulus'taki 82 Yıllık Heykele Soba Yaldızı

Ankara'nın Ulus Semti'nde bulunan ve Ankara'nın başkent oluşunun yıldönümü etkinlikleri öncesi altın sarısına boyanan Atatürk Heykeli, gösterilen tepkiler üzerine eski haline getirilmeye başlandı.

13 Ekim Ankara'nın başkent oluşunun yıldönümü etkinlikleri kapsamında Ulus Meydanı'nda bulunan Zafer Abidesi, Atatürk Heykel Grubu altın rengine boyandı. Ancak gelen tepkiler üzerine Büyükşehir Belediyesi işçileri tarafından heykel üzerindeki boyalar tinerle silinip, eski haline getirilmeye çalışıldı. Konuyla açıklama yapan Devlet Sanatçısı heykeltıraş Metin Yurdanur, "Tesadüfen buradan geçiyordum. 1927 yılında büyük törenle açılan Atatürk Heykeli Grubu, sanata ve orijinaline uygun olmayacak şekilde boyanmış. Son zamanlarda Ankara'nın birçok yerinde bu tür boyama işleri yapılıyor. Yapsınlar, ama sanatçıya veya uzman bir grubun bilgisine başvurarak korumaya çalışsınlar. Ulus'ta bulunan Atatürk Heykeli Grubu Türk halkını, Atatürk'ü, Mehmetçiği ve Türk kadınına saygı ve sevgiyi ifade ediyor. Buradaki heykelleri hangi kurum veya kuruluş bu hale getirmiş bilmiyorum. Ancak hatalarını kabul etmişler. 20'ye yakın işçi, hatalı boyanan Atatürk Heykeli Grubu'nu eski haline getiriyor" dedi.

Gökçek "Heykel eski haline gelecek"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ulus Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın boyasının silinerek heykeltıraşlar gözetiminde ve denetiminde eski haline getirileceğini bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının talebi üzerine, heykelin törene hazır hale getirilmesi ve temizlenmesi için belediyenin bu tür rutin bakım işlerini yapan firmanın görevlendirildiği belirtildi.

Firmanın "durumdan vazife çıkartarak" heykelin yapılış tarihindeki asli rengi olan bronz rengi getirmek için heykeli boyadığı ifade edilen açıklamada, yıllar içinde oksitlenme sonucunda siyahlaşan heykelin renginin bu suretle ilk yapılış tarihindeki rengine dönüştürülmek istendiği kaydedildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de aynı konuda yaptığı açıklamada, anıtın son halini Ankara'nın Başkent oluşunun 86. yıl töreni için Ankara Valisi Kemal Önal ile Ulus Meydanı'na doğru yürürken gördüklerini ve beğenmediklerini belirtti.

Belediyedeki ilgili dairenin, bakım işlerini yapan firmaya heykelin bakımı ve temizlenmesi işini verdiğini öğrendiğini kaydeden Gökçek, "Heykelin kesinlikle bu boyasının silinerek heykeltıraşların gözetiminde ve denetiminde eski haline getirilmesi için gereken yapılacaktır. Ayrıca, yasal prosedürü yerine getirmeden, bu işlemi yapan yetkililer hakkında da teftiş açmış bulunmaktayım" ifadesini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ulustaki-82-yillik-heykele-soba-yaldizi_73290.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!