Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ümraniye-Dudulu Kavşağı'nın Temeli Atıldı

Ümraniye-Dudullu Kavşağı Köprü Kavşak ve Yan Yolları İnşaatı'nın temeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın da katıldığı bi

İBB
Ümraniye-Dudulu Kavşağı'nın Temeli Atıldı

b>Ümraniye-Dudullu Kavşağı Köprü Kavşak ve Yan Yolları İnşaatı'nın temeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın da katıldığı bir törenle atıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bölgenin aldığı göçlerin alt ve üst yapı sistemlerini yetersiz bırakması ve burada önemli sanayi tesislerinin bulunması nedeniyle, Dudullu semtinde yeni bir kavşak düzenlemesine gerek duyarak, kesintisiz trafik akışını sağlayacak bir proje hazırladı.

Bu projeye göre yapılacak olan "Ümraniye-Dudullu Kavşağı Köprü Kavşak ve Yan Yolları İnşaatı"nın temeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna tarafından atıldı.

Temel atma törenine Ümraniye Belediye Başkanı Mehmet Bingöl ve Ümraniye Kaymakamı Ali Yılmaz'ın yanı sıra İBB Genel Sekreter Yardımıcısı Erdoğan Soydan, Fen İşleri Daire Başkanı Yunus Balta, Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan, bölge muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapımına başlanan Dudullu Kavşağı, önemli yerleşim merkezlerinin ve sanayi kuruluşlarına giden yolların kesişiminde bulunuyor. Kavşak, hem sanayi bölgelerine ulaşımda hem de çevre halkının iş merkezlerine ulaşımında önemli kesişim noktası konumunda... Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yerleşim merkezlerinden sanayi bölgelerine ulaşımda, Dudullu Kavşağı'nda aşırı trafik yoğunluğu yaşanıyor. Bu sebeple kavşaktaki ışıklı hemzemin düzenlemesi de yetersiz kaldı.

Projelendirilmesi yapılarak imalatlara başlanılan çalışma tamamlandığında; Ümraniye-Dudullu-İMES-Küçükbakkalköy-TEM istikametinde, Şile-Sarıgazi-Dudullu-İMES-Küçükbakkalköy istikametinde ve Şile-Sarıgazi-Alemdağ-Ümraniye istikametinde kesintisiz trafik sirkülasyonu sağlanacak ve bölgedeki yaya sirkülasyonu güvenli hale gelecek. GAP İnş. Firması tarafından yapılacak çalışma, 2003 Yılı Birim Fiyatları ile 20 trilyon liraya malolacak.

Çalışma kapsamında yapılacak işler şöyle;

· 1.500 m. uzunluğunda çift şeritli yol
· 1.000 m. uzunluğunda tek şeritli yol
· 400 m. uzunluğunda çift şeritli altgeçit
· 4.000 m. uzunluğunda bordür tretuvar düzenlemesi
· Toplam 13.000 m. uzunluğunda 800 adet fore kazık
· 17.000 m3 beton imalatı
· 50.000 m3 kazı
· 10.000 m3 dolgu
· 4.000 m3 demir imalatı
· 10.000 m. atıksu yağmursuyu imalatı
· 6.600 m. diğer kurumlara ait hatların deplasesi

http://www.yapi.com.tr/haberler/umraniye-dudulu-kavsaginin-temeli-atildi_9745.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!