Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

UNESCO Heyeti İncelemelerini Tamamladı

Anadolu'nun önemli arkeolojik kazı alanlarından 9 bin yılık geçmişe sahip Çatalhöyük'ün, Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nden (UNESCO) bir heyetin incelemelerini tamamladığı bildirildi.

yapi.com.tr / AA
UNESCO Heyeti İncelemelerini Tamamladı

Foto: AA

Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Mehmet Yönden, Konya İl Genel Meclisi ekim ayı toplantılarının ikinci bileşiminde, Çatalhöyük'ün Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nden (UNESCO) tarafından Dünya Kültür Miras Listesi'ne alınacağını belirtti.

Konuyla ilgili araştırma yapmak üzere 28-30 Eylül tarihleri arasında UNESCO'dan gelen bir heyetin kazı alanında inceleme yaptığını dile getiren Yönden, ''2009 yılında Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenen Çatalhöyük Neolitik Kenti'ne ilişkin Dünya Miras Listesi adaylık dosyası kazı başkanlığı ve Genel Müdürlüğümüz işbirliğiyle hazırlanarak, Dünya Miras Merkezi'ne teslim edilmek üzere Dışişleri Bakanlığı Kültürel İşler Genel Müdür Yardımcılığına iletilmiştir'' dedi.

İrlanda'dan Margaret Gowen'in de aralarında bulunduğu heyetin inceleme yapmak üzere Konya'ya geldiğini anımsatan Yönden, varlığın korunmuşluk durumunun, özgünlüğünün, alandaki koruma ve yönetim sisteminin, aday alanın ve tampon bölgenin sınırlarının incelenmesinin ve bu hususların alanda çalışma yürüten yetkililerle birlikte tartışılmasının Çatalhöyük Neolitik Kenti'nin Dünya Miras Listesi'ne dahil edilmesi sürecinde büyük önem taşıdığını vurguladı.

Yönden, Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) tarafından hazırlanacak raporun, önümüzdeki yıl haziran ayında Rusya'da gerçekleştirilecek 36. Dönem Dünya Miras Komitesi'nde alınacak karara esas teşkil edeceğini kaydetti.

ETİKETLER: kurum arkeoloji
http://www.yapi.com.tr/haberler/unesco-heyeti-incelemelerini-tamamladi-_89306.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!