Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

UNESCO Korumasındaki Macahel’de 5 Katlı Bina

Artvin’de Valiliğin izniyle yapılan ve lojman olarak kullanılacağı belirtilen 5 katlı bina, koruma altındaki yeşil alanda göze çarpıyor. Yurttaşlar, “Doğayı devlete karşı, devlete rağmen korumaya çalışmak çok zor” diyor.

yapi.com.tr
UNESCO Korumasındaki Macahel’de 5 Katlı Bina

Artvin Borçka’da UNESCO tarafından “İnsan ve Biyosfer Programı” koruma ağı alanı içerisine alınan Camili (Macahel) köyünde Artvin Valiliği izniyle 5 katlı bina yapıldı. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; bu binanın Milli Eğitim Bakanlığı lojmanı olarak valiliğin bütçesiyle yapıldığını anlatan Macahel Biyosfer Rezerv Alanı Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Kemal Özdoğan, “Yasal bir boşluk var. Maalesef ki bu tip başka binalar da yapıldı. Bunun da 1 yıl önce inşaatına başlandı, yeni bitti. Maalesef ki bu çirkin görüntü karşısında içimiz acıyor” dedi.

Kemal Özdoğan, “Bu bölgedeki kamu binaları aşağı yukarı böyle yapılıyor. Böyle başka binalar da var. Biyosfer alanlarla ilgili Türkiye’de mevzuat hâlâ onaylanmadığı için askıda duran bir konu var. UNESCO tarafından tanınmış, onaylanmış, ama iç hukukta karşılığı yok. 10 yıldır bu konu sürekli sumenaltı ediliyor. Yönetmeliği bakanlık tarafından çıkarılmıyor. Bakanlığa bu yönde müraacatlarda bulunduk ama sonuç alınmadı. Biyorezerv alanı olarak tanımlanmasına rağmen uygulanabilecek hukuki bir zemin bulunmuyor.

Kamu kurumları kendi ihtiyacı olan pansiyondur, okuldur, lojmandır, karakol binası gibi standart başka bölgelerde yaptığı gibi yapmaya devam ediyor. Her defasında bölgenin hassasiyetiyle ilgili durumu anlatıyoruz ancak onlar gene bildiklerini yapıyor. Doğayı devlete karşı, devlete rağmen korumaya çalışmak gerçekten çok zor” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/unesco-korumasindaki-macahelde-5-katli-bina_173170.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!