Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Üniversiteye 2.7 Milyonluk Kapı

Sakarya Üniversitesi’nde yapımı devam eden Serdivan Giriş kapısının 2 milyon 710 bin liraya mal olacağı ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Üniversiteye 2.7 Milyonluk Kapı

Birgün Gazetesi'nden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre,  Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) yapımı devam eden Serdivan Giriş kapısı, yüksek ihale bedeli nedeniyle tartışma yarattı. Ağustos başında inşaatına başlanan ve yıl sonunda tamamlanması beklenen kapının 2 milyon 710 bin liraya mal olacağı ortaya çıktı. Yapım çalışmaları devam eden kapının tamamlandığında nasıl olacağının görseli üniversitenin giriş kapısında ihale bilgilerinin de yer aldığı bir tabelada paylaşıldı. Yüksek maliyetine karşın yeni kapı, SAÜ öğrencileri tarafından, “Estetikten yoksun” sözleriyle eleştirildi.

TÜRGEV yurdunu müjdeleyen rektör

TÜRGEV’in Sakarya Üniversitesi’nin yakınında açtığı yurdu sosyal medya hesabı üzerinden, “TÜRGEV, üniversitemizin yakınında kız öğrenci yurdu açtı. Hayırlı olsun” ifadeleriyle ‘müjdeleyen’ Muzaffer Elmas’ın rektörü olduğu üniversitenin, Bey Yapı İnşaat’a 2 milyon 710 bin maliyetle yaptırdığı kapı, SAÜ öğrencilerinin tepkisini çekti.

Betona değil, bilime yatırım

Bir SAÜ öğrencisi, büyük maliyetle yapımına başlanan kapıya ilişkin, “Maliyeti görünce, gerçekten güzel bir şey yapılacak zannediyor insan. Ancak projedeki resme bakınca tam anlamıyla hayal kırıklığı…” ifadelerini kullandı. Üniversitenin ‘betona’ değil, bilime yatırım yapması gerektiğinin altını çizen öğrenci, “Üç yıldır buradayım, öğretim kalitesini artıracak tek bir çalışma hatırlamıyorum” diye konuştu.

Ekşi Sözlük'te de büyük tepki

SAÜ Rektörlüğü Esentepe Kampusu’na yüksek maliyetle yapılan ‘yeni kapı’, Türkiye’nin en geniş sosyal medya ağlarından Ekşi Sözlük’te de gündem oldu. “Sakarya Üniversitesi giriş kapısı” başlığı altında çok sayıda sözlük yazarı tepkisini ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/universiteye-2-7-milyonluk-kapi_160796.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!