Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Unkapanı Kavşağı 31 Temmuz’da Açılıyor

İBB, İstanbul’un kritik noktalarından Unkapanı Kavşağı’ndaki çalışmaların yüzde 65’ini tamamladı. Kavşak, 31 Temmuz’da İstanbulluların hizmetine sunulacak.

yapi.com.tr
Unkapanı Kavşağı 31 Temmuz’da Açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), 13 Mayıs'ta yıkımına başladığı Unkapanı Kavşağı'nı yenileme çalışmaları sürüyor. Tehlike saçan kavşak köprüsü, su baskınları ve tavanının alçak olması nedeniyle sıkışan otobüs ve kamyon haberleri ile gündeme geliyordu. Kavşak, hatalı yapısı dolayısıyla güzergâhtaki trafiği de yoğunlaştırıyordu. Ekonomik ömrünü tamamlayan ve olası bir depremde yıkılma riski taşıyan Unkapanı Köprüsü'nün yıkımı için trafik sirkülasyonu bir ada oluşturarak sağlandı. Kavşağın kolları geçici olarak kaldırılarak trafik dönel kavşak şekline dönüştürüldü.

Sözcü’de yer alan habere göre; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, süren çalışmalar hakkında bilgi verdi. Alpay, “Kavşak çalışmamızda şu anda 60-65 mertebesinde devam ediyoruz. Köprünün ayakları bitti. Yan duvarlarda çalışmalar devam ediyor ve 10-15 gün içerisinde de köprü kirişlerini üstüne koyup bayrama kadar aslında betonarme sistemini bitirmiş olacağız. Dolayısıyla 31 Temmuz'da araç trafiğine açmış olacağız köprüyü ve alt aksını.” dedi.4

Ağaçlara zarar verilmedi
İBB, çalışmalar kapsamında kavşak içinde bulunan 29 ağacı zarar görmeden taşıdı. Geri kalan 57'sinin de transplantasyonu ilerleyen süreçte yapılacak. Projede mevcut köprünün yerine 32,50 metre genişliğinde 44 metre uzunluğunda 2 açıklıklı yeni bir köprü yapılacak. Aynı zamanda Cibali'ye kadar tamamlanmış olan Eminönü – Alibeyköy Tramvay hattının Unkapanı bölgesinde 350 metre uzunluğunda alt geçit inşa edilecek.

Böylece yüksekliği yetersiz olan ve teknik ömrünü tamamlayan Unkapanı Kavşağı köprüsü yenilenirken, Alibeyköy – Cibali bölümü hizmete açılmış olan tramvay hattı, Eminönü'ne kadar ulaştırılacak. Tramvay hattı için 350 metre uzunluğunda alt geçit inşa edilmesine 18 Mayıs'ta başlandı. Bu çalışma 2022'de bitirilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/unkapani-kavsagi-31-temmuzda-aciliyor_186163.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!