Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Urfa’ya 200 Milyon Dolarlık Kervansaray

İsviçre’de, Avrupa turizmine yön verenlerin yaptığı bir toplantıda dile getirilen yeni pazar arayışları, Urfa’nın çehresini değiştirecek bir projeyi gündeme getirdi.

Akşam Gazetesi
Urfa’ya 200 Milyon Dolarlık Kervansaray

b>İsviçre’de, Avrupa turizmine yön verenlerin yaptığı bir toplantıda dile getirilen yeni pazar arayışları, Urfa’nın çehresini değiştirecek bir projeyi gündeme getirdi. Kongre ve kültür turizmi açısından önemli bir potansiyel olan Urfa, 5 bin yataklı otellere ve alışveriş merkezlerine kavuşmak için gün sayıyor.

Urfa’da geliştirilecek 200 milyon dolarlık yatırım Başbakan Erdoğan’a da anlatıldı. Projenin geliştiricisi eski STFA yöneticilerinden ve Coldwell Bankers Türkiye’nin CEO’su İrfan Gülcü, ‘Kervansaray 2010’ projesini Başbakan Erdoğan’a anlattığını, proje maketini gösterdiklerini, Erdoğan’ın da bu projeyi olumlu bularak, gerçekleştirmelerini istediğini söyledi.

Roje Amerika'ya gidiyor
Başbakan’a sunulan Kervansaray 2010 projesi 2 bin otoluk kapalı otopark, 50 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 200 odalı 5 yıldızlı otel ve bir ofis merkezinden oluşuyor. Alışveriş merkezinde 10 biner metrekarelik bir gıda, bir de giyim üzerine faaliyet gösterecek mağazalar olacak. Bunun için Beymen, Migros gibi kuruluşlarla görüşülecek. Kentin Atatürk Caddesi üzerinde, Necmettin Cevheri Parkı’nın da içinde bulunduğu 70 bin metrekarelik alan üzerinde yapılacak olan projenin yerüstündeki kısmı, toplam alanın yüzde 6’sını kaplayacak, diğer kısımlar yeraltında olacak. Proje, önümüzdeki günlerde başlayacak resmi görüşmelerle geçtğimiz aylarda Türkiye’de de faaliyete geçen Coldwell Bankers’ın ABD’deki merkezine sunulacak. ABD’li gayrimenkul devi ikna olursa, bu yıl içerisinde projeye start verilecek ve 2010 yılına yetiştirilecek.

Arsa sorunu çözülüyor
Proje şu anda arsanın mülkiyetine yönelik sorunların çözümü aşamasında. Büyük kısmı Beden Terbiyesi’ne ait arsanın belediyeye devri ve belediyenin projeye arsa sahibi ortak olarak katılması söz konusu olabilecek. Proje müellifi CB Türkiye CEO’su Gülcü, kat karşılığı veya arsanın kiralanması gibi yöntemlerden biriyle anlaşarak, imar izni isteyeceklerini söyledi.

Sırada hanlar projesi de var
Coldwell Bankers Türkiye CEO’su İrfan Gülcü’nün Urfa’ya yönelik ikinci bir projesi ise Hanlar adını taşıyor. 8 adet 300 yataklı otelden, otellerinden ortasında büyük bir havuz ve alışveriş merkezinden oluşan bu proje 200 milyon dolarlık bir yatırımı gerektiriyor. Urfa’nın kozmopolit bir turizm kenti olduğuna dikkat çeken Gülcü, “Proje 1.500 kişi kapasiteli toplantılara ev sahipliği yapacak kongre merkezini de içeriyor. Projede sağlık turizmine yönelik bir welness merkezi de olacak” diye konuştu.

Avrupalıların gözde kenti
Avrupa turizmi yeni destination arayışlarını sürdürüyor. Bu arayışlar içide öne çıkan bir merkez de Urfa oldu. Fakat Urfa’nın turizm merkezi olması için ciddi sorunlarının giderilmesi gerekiyor. Dinler merkezi olması, sağlık turizmi açısından elverişliliği kentin artıları. Buna karşın karayolu ve hava limanı yetersizliği, turistik yatak sayısının çok az olması, kenti yatırım yapılacak bir potansiyel haline getiriyor. Gülcü, Avrupalı tur organizatörlerinin, bu eksiklerin giderilmesi durumunda Urfa’nın bir turizm merkezine dönüşeceğine kefil olduklarını söylüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/urfaya-200-milyon-dolarlik-kervansaray_52877.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!