Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Uşak Organize İçin Tek Arıtma Yapılacak

Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hazım Sesli göreve geldikleri iki aylık süreç zarfında OSB'nin sorunları konusunda iyi çal

Yeni Asır
Uşak Organize İçin Tek Arıtma Yapılacak

şak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hazım Sesli göreve geldikleri iki aylık süreç zarfında OSB'nin sorunları konusunda iyi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

OSB'nin başlıca sorunları arasında ömrünü tamamlamış alt yapısı ve arıtma tesisi konusu olduğunu belirlediklerini söyleyen Sesli, "İlk etapta karşımıza alt yapı ve arıtma tesisi sorunları çıktı. Beş OSB'ye gezi düzenleyerek oralardaki arıtma tesislerini inceledik. Bu gezilerden sonra daha önce OSB'de alınan bireysel arıtma kararının sağlıklı olmadığını anladık. Bu nedenle Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi'nde aynı anda hem kimyasal hem de biyolojik arıtmanın yapılabileceği bir arıtma tesisi kurmaya karar verdik" dedi.

Maliyet düşer
Bireysel artırmanın işletmeciye maliyetinin metre küpünde yaklaşık 350 450 bin lira arasında olduğunu belirten Sesli, "Maliyete baktığımızda bireysel arıtmada bir metre küpün 350 450 bin liraya mal olduğunu gördük. Biz bu nedenle Uşak TOSB'ye tek arıtma yapmayı düşünüyoruz. Diğer gezdiğimiz illerde hiçbir firmanın bireysel atık arıtma tesisin yapmadıklarını tek arıtma tesisi yapıldığını,tek arıtma tesisi kurduğumuzda metre küpün 150 bin liraya mal olduğunu fiyatın düştüğünü gördük" dedi.

Planlanan yatırımların mali portresine bakıldığında yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırım ön görüldüğünü ifade eden Sesli, "Yapılacak olan yatırımlara baktığımızda 3 milyon dolarlık arıtma yatırımı, bunun yanı sıra ikinci bir OSB kurmak içinde 5 milyon dolar para gerekiyor, alt yapı ile birlikte toplam 10 milyon dolarlık bir yatırım ön görülüyor. İkinci OSB'ye yatırımcı çekmek açısından ve mevcut bölgede çalışmalar yapabilmemiz, sattığımız arsalara hizmet götürebilmemiz için yatırım yapmamız gerektiğinin farkındayız. Bunun için yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/usak-organize-icin-tek-aritma-yapilacak_20956.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!