Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Üsküdar ile Ümraniye Arası Ulaşım Artık Çok Daha Rahat

Üsküdar ile Ümraniye arasındaki ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak 'Alemdağ-Libadiye Caddesi Bağlantı Yolu ve Kavşağı' İstanbul Büyükşehir Beled

İBB
Üsküdar ile Ümraniye Arası Ulaşım Artık Çok Daha Rahat

sküdar ile Ümraniye arasındaki ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak 'Alemdağ-Libadiye Caddesi Bağlantı Yolu ve Kavşağı' İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna'nın da katıldığı bir törenle hizmete alındı.

Törende İBB Genel Sekreteri Altan Raşit Civan, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Soydan, Ümraniye Belediye Başkanı Mehmet Bingöl, İBB Personel ve Eğitim Daire Başkanı Nurali Kafkas, Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan, Fen İşleri Daire Başkanı Yunus Balta, İBB Basın Danışmanı Mehmet Ali Bulut, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda İstanbullu da yer aldı.

Tamamlanan yatırımın kurdelesini davetlilerle birlikte kesen Başkan Gürtuna, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını anlatan bir konuşma da yaptı. Törenin ardından Ali Müfit Gürtuna ile bölge yöneticileri, inşaatı tamamlanan kavşak ve bağlantı yolunu gezdiler.

Alemdağ-Libadiye Kavşağı yapılmadan önce Üsküdar-Şile Yolu ile Ümraniye'ye giriş yapmak isteyen araçlar, Üsküdar-Ümraniye Yolu'nu kullanan araçlarla birlikte Libadiye Hemzemin Geçidi'ni kullanıyordu. Bu trafik akışı da Ümraniye Alemdağ Caddesi'nden, Libadiye Caddesi'ne inmek isteyen araçlar ve yine Alemdağ Caddesi'nden Üsküdar'a gitmek isteyen araçlarla çakışıyordu.

Libadiye-Alemdağ Kavşağı'nda, ışıklı hemzemin düzenlemesinin yetersiz kalması ve bölgede önemli sanayi ve ticaret tesislerinin bulunması nedeniyle; Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çevre yollarını birbirine bağlayan bağlantı yolunda, Ümraniye-Üsküdar ve Ümraniye-Şile istikametlerinde akıcı trafik sağlanması amacıyla proje hayata geçirildi.

Yapılan kavşak ve bağlantı yolunun bölge trafiğine katkıları:

- Bu projeyle Üsküdar-Ümraniye TEM Bağlantısı ile Ümraniye'ye giriş yapmak isteyen araçlar, viyadük ve yan yol vasıtasıyla direkt olarak Ümraniye'ye giriş imkanına kavuştu. Böylece, Libadiye-Çamlıca Hemzemin Döner Kavşak'ta oluşan trafik kitlenmesi ve tıkanıklık giderildi.
- Aynı şekilde Göztepe istikametinden Libadiye Caddesi ile Libadiye-Çamlıca Hemzemin Kavşağı'na ulaşmış araçların viyadük yan yoldan direkt olarak Ümraniye'ye giriş yapması sağlanmış ve dolayısıyla kavşak kullanımı minimize edilirken, Alemdağ Caddesi'ndeki trafik yoğunluğu kaldırıldı.
- Libadiye-Alemdağ Caddesi Kavşağı'nda, Tünel Altgeçit Projesi ile Libadiye Alemdağ Kavşağı trafik akışı durmaksızın sağlanırken, Ümraniye'den Üsküdar istikametine geçen araçların TEM Bağlantı Yolu'na katılımı engellenmedi.
- Alemdağ-Libadiye Kavşak İnşaatı kamulaştırma yapılmadan mevcut sınırlar içerisinde inşa edilmiş ve bu sınırlar içerisinde yapılabilecek en uygun proje seçildi. Alemdağ-Libadiye Kavşağı'nda trafik problemi kalmadı, bu çalışma sayesinde uzun bir süre de olmayacak.

Proje kapsamında yapılan işler:

- Üsküdar-Şile TEM Bağlantı Yolu'na paralel yapılan viyadük, 11 açıklıklı ve 800 metre uzunluğunda tek şeritli olarak yapıldı.
- Libadiye Caddesi'ndeki trafiği altgeçitten alarak Çamlıca yönünden Alemdağ Caddesi'ne verecek altgeçit, 2 x 2 şeritli olarak 415 metre uzunluğunda inşa edildi.
- Bin 850 metre 120'lik fore kazık imalatı, 5 bin 720 metre 80'lik fore kazık imalatı, bin 300 metre yaya korkuluğu, bin 800 metre oto korkuluğu, 2 bin metrekare toprakarme duvar, bin 200 metre yağmursuyu inşaatı, 2 bin 990 metrekare prekast kaplama, bin 700 metre yol asfaltlaması, bin metrekare şevtaşı imalatı ve mevcut projeyle çakışan diğer tesislerin de deplasesi yapıldı.
Bölge trafiğine nefes aldıran ve kesintisiz trafik akışı sağlayan çalışma, Büyükşehir Belediyesi tarafından İSPA İnşaat Sanayi ve Pazarlama A.Ş.'ye yaptırıldı ve 2003 Yılı Birim Fiyatları ile 12 trilyon liraya maloldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/uskudar-ile-umraniye-arasi-ulasim-artik-cok-daha-rahat_8590.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!