Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Üsküdar'da Tapu Skandalı

İlçenin merkeze uzak mahallelerinden Örnek, Esatpaşa ve Ünalan mahallelerinde tapu dağıtmaya başlayan belediye, toprak bedelleriyle mahallelileri isyan ettirdi.

Cumhuriyet Gazetesi
1


sküdar eşine az rastlanır bir skandala sahne oluyor. İlçenin merkeze uzak mahallelerinden Örnek, Esatpaşa ve Ünalan mahallelerinde tapu dağıtmaya başlayan belediye, toprak bedelleriyle mahallelileri isyan ettirdi. Üç mahalledeki 1200 civarındaki tapu için çıkarılan hesap 100 milyon YTL'yi (100 trilyon lira) bulurken yurttaşlar, "Daha önce 20 milyardı ödeyememiştik, şimdi dalga geçer gibi 80 milyar istiyorlar, nasıl ödeyelim" diye soruyor.

Milli Emlak tarafından üzerinde oturan yurttaşlara tahsisi yapılan arsaları, üzerinde yarım asırdan fazladır oturan insanlara fahiş fiyatlarla satmaya kalkışan Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır sorulara, "Elimi vicdanıma koydum, söz konusu bölgelerin imarlarını yaptık, bedelleri ona göre belirledik" şeklinde yanıt veririrken durumdan şikâyet etmek ve görüşmek için belediyeyi ziyaret eden 500'ü aşkın mahalleleyi çevik kuvvet ekipleri karşıladı.
Kasa nasıl dolacak?

Cumhuriyet'in sorularını yanıtlayan ve durumu "Bu kadar yardım yapılıyor, kasaları nasıl dolduracaklar" diye özetleyen Esatpaşa Muhtarı Abdullah Der , "2004 yerel seçimlerinde muhtar seçildiğimde, rayiç bedeller yüksek diye toplanıp belediyeye gittik, yeni başkan da bedelleri 100 iken 80 gibi bir oranda geri çekti. Eski Saadet Partili başkan bizim yüksek bulduğumuz fiyatlar üzerinden tapu dağıtıyordu. Yeni başkan, fiyatları indirdi ama dağıtımıları da durdurdu. Birkaç yıl sonra da müjde tapu dağıtıyorum diye afişler astırdı ama bu kez fiyatlar en az dörde katlanmıştı. Eskiden 20-25 milyar istenen arsa sahibinden bugün 100-125 milyar lira isteniyor, en fazla yapılan da 48 ay taksit. Bu arsalar zaten Milli Emlak tarafından üzerinde oturanlara tahsis edilmiş durumda. İmar durumu da çok parlak değil" diye konuştu. Tapu mağdurlarıyla bir haftadır üst üste toplantılar yaptıklarını anlatan Der, belediye başkanından nihayet randevu alabildiklerini, birkaç gün içinde bir araya geleceklerini söyledi.

Tapu mağdurlarından Perihan Çakır, 125 metrekarelik arsaları olduğunu, daha önce kendilerinden 20 milyar lira istendiğini, o zaman ödeyemediklerini, şimdi dalga geçer gibi 80 milyar lira istendiğini dile getirdi. İki çocukları olduğunu söyleyen Çakır, eşinin işçi olarak çalıştığını ve gelirlerinin 700 YTL olduğunu sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/uskudarda-tapu-skandali_59026.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • benim ne milli emlak arsasında ne de hazine arazisinde zaptettiğim bir arsam yok hem milletin, devletin arsasını gasp edeceksin hem de para ödemeyeceksin. hiçmi allah korkusu yok hi çmi vicdanın yok o arsalarda bu topraklarda yaşayan herkesin hakkı var ben helal etmiyorum . YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!