Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Üskül Sordu: İdare Beş Gün Boyunca Ne Yaptı?

“Roman vatandaşlar birçok insan hakkı ihlaline uğradılar. Yerleşim özgürlükleri ihlal edildi, başka bir yere taşınmak zorunda kaldılar, hatta belki yaşam hakları tehdit altına girdi. Oysa Türkiye Cumhuriyeti her türlü ırkçılığa ayrımcılığa karşı, bu alanda yürürlükte bulunan uluslararası sözleşmeleri imzalamış bir ülke. Ama bir bakıyorsunuz

Radikal Gazetesi
1 Üskül Sordu: İdare Beş Gün Boyunca Ne Yaptı?

Roman vatandaşlar birçok insan hakkı ihlaline uğradılar. Yerleşim özgürlükleri ihlal edildi, başka bir yere taşınmak zorunda kaldılar, hatta belki yaşam hakları tehdit altına girdi. Oysa Türkiye Cumhuriyeti her türlü ırkçılığa ayrımcılığa karşı, bu alanda yürürlükte bulunan uluslararası sözleşmeleri imzalamış bir ülke. Bunlarla mücadele için yeni bir merkez kurmayı tasarlayan bir siyasi iktidar görev başında. Ama bir bakıyorsunuz Türkiye’nin  bir yerinde böyle bir olayla karşı karşıya kalıyoruz. Son derece üzücü.”

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Manisa Selendi’deki olayları bu ifadelerle değerlendirdi. Selendi’deki olaylar Üskül’ün başkanlığını yaptığı komisyonun da gündeminde.

Üskül “Burada bazı sorular var” derken aslında tüm Türkiye’nin kafasını kurcalayan soruları dile getirdi: “Biz o soruların sorulması gerektiğini düşünüyoruz. Beş günde ne yapıldı? İdarenin yaşanabilecek olaylardan bilgisi olmadı mı, olmadıysa neden olmadı? Çünkü yapılan saldırı sanki belli bazı hazırlıkların yapılmış olduğu izlenimini veriyor. Hazırlıklar yapıldıysa bunların biraz görünür olması gerekir.”

Selendi’de gerginliğin fitili yılbaşı gecesi bir kahve kavgasıyla ateşlendi. Ama asıl olaylar beş gün sonra, ikinci kavgayla birlikte patlak verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/uskul-sordu-idare-bes-gun-boyunca-ne-yapti_75643.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Romanlarla ilgili tüm çalışmaları destekliyorum Mustafa MALKOÇ Türkiye Roman Araştırmacısı BURSA YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!