Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Uygulamadaki Yanlışlık Vatandaşı İsyan Ettirdi

Maliye Bakanlığı’nın, kira gelirleri ve kentsel rantların vergilendirilmesi için başlattığı, ev sahibi ve kiracılarla ilgili kütük çalışması Emek Mahallesi’nde işkenceye dönüştü. Maliye görevlilerinin kira geliri olup da bunun vergisini ödemeyenlerin tespiti için kapı kapı dolaşarak yaptığı ve "örnek bir uygulama olarak" duyurulan çalışmanın

Hürriyet ANKARA
Uygulamadaki Yanlışlık Vatandaşı İsyan Ettirdi

Maliye Bakanlığı’nın, kira gelirleri ve kentsel rantların vergilendirilmesi için başlattığı, ev sahibi ve kiracılarla ilgili kütük çalışması Emek Mahallesi’nde işkenceye dönüştü. Maliye görevlilerinin kira geliri olup da bunun vergisini ödemeyenlerin tespiti için kapı kapı dolaşarak yaptığı ve "örnek bir uygulama olarak" duyurulan çalışmanın Çankaya Emek Mahallesi ayağı yanlış planlama yüzünden vatandaşın tepkisini çekti.

Maliye görevlileri yaklaşık 10 bin hane bulunan Emek Mahallesi’ndeki evleri tarayarak ikamet edenlerin ev sahibi mi yoksa kiracı mı olduğunu tespit çalışmasına başladılar. Evde olmayan vatandaşlara da tebligat yapan görevliler vatandaşlara gün ve saat vererek sokak ortasındaki seyyar araçlara bildirim yapmaya çağırdılar.

Ancak uygulamanın yapıldığı Salı günü mahallede pazar olduğunu hesaba katmayan, muhtarlıkla irtibat kurarak bir planlama yapmadan uygulama yapan Maliye, vatandaşı kızdırdı. Maliye araçları önündeki uzun kuyruklara bir de yağan yağmur ve semt pazarının yarattığı yoğunluk eklenince mahalleli, "Böyle rezalet olmaz. Hepimizin tapuda kaydı var. Yaşlısı var, hastası var. Soğukta yağmur altında uygulama mı olur" diyerek isyan bayraklarını çekti.

Zulme dönüştü

Emek Mahallesi’nde oturan mağdurlardan Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Fazıl Güleken de uygulama biçimini sert bir dille eleştirdi. "Vergi ödemekten kaçmayan insanları canlarından bezdirmek demokratik ve insan odaklı bir uygulama olmadığının en büyük kanıtı" diyen Güleken şöyle konuştu:

Eleştiri düşüncesizliğe

"Maliye Bakanlığı, vergi kaçaklarını önlemek için böyle bir çalışma başlattı. Eleştirimiz uygulamaya değil, düşüncesizliğe. Bu hafta içinde evleri dolaştılar, evde olmayanlarla da seyyar araçlarda işlem yapmaya kalkıştılar. Mahalle muhtarıyla ortak ve düzenli bir çalışma yapılabilirdi. Semtin en yoğun gününün Salı Pazarı’nın kurulduğu gün olduğunu bilmeyerek, soğuk havada sokak ortasında yapılan bu uygulama Ankaralılar için zulme dönüştü. Çok sayıda yaşlı, emekli ve hasta insanı uzun kuyruklarda bekletmek uygulamanın insan odaklı olmadığının göstergesidir. Semtte Çankaya Belediyesi Emlak Tahsilat Ofisi bulunuyor. Bu ofiste işlem rahatlıkla yapılabilirdi."

http://www.yapi.com.tr/haberler/uygulamadaki-yanlislik-vatandasi-isyan-ettirdi_65357.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!