Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Uyum Villaları!

Sarıyer'deki Uyum Villaları 22 yıl sonra yıkılıyor. İyi de bir sürü yargı kararına rağmen bu villaların yıkımı için neden bugüne kadar beklendi? 1989 - 94 yılları arasında İstanbul Belediye Başkanlığı yapan CHP Milletvekili Nurettin Sözen bu konuda ilginç bir bilgi aktarıyor...

Milliyet Gazetesi/Melih AŞIK



arıyer'deki Uyum Villaları 22 yıl sonra yıkılıyor. İyi de bir sürü yargı kararına rağmen bu villaların yıkımı için neden bugüne kadar beklendi? 1989 - 94 yılları arasında İstanbul Belediye Başkanlığı yapan CHP Milletvekili Nurettin Sözen bu konuda ilginç bir bilgi aktarıyor:

"Ben bu villaları yargı kararı çıkar çıkmaz yıkmaya başlamıştım. 80 kadarını yıkmıştım ki, o dönem de İçişleri Bakanı olan Abdülkadir Aksu'dan bir yazı aldım. Yazıda, yıkımla ilgili hakkınızda şikâyet var, bu nedenle müfettiş görevlendirdim, bulguların yok olmaması için yıkımı derhal durdurun, diyordu. Şikâyet tabii ki bahaneydi. Asıl sebep orada villaları olan etkili ve yetkili kişilerin devreye girip Bakan'ı etkilemesiydi. Yıkımı mecburen durdurdum ama belediye başkanlığım sona erinceye kadar istisnasız her ay Abdülkadir Aksu'ya yazı yazdım. Hakkımdaki soruşturma bitti mi, bittiyse sonucu bana bildirin. Tahmin edileceği üzere görevim sona erinceye kadar soruşturma bitmedi. Benden sonra yerime gelen Tayyip Erdoğan da Ali Müfit Gürtuna da her nedense! bu villalara dokunmadı. 22 yıl böyle sürdü gitti. Uzun süren bir koruma kollama operasyonu söz konusudur"

http://www.yapi.com.tr/haberler/uyum-villalari_58274.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!