Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Vakıflar Bankası ile Türkkonut Arasında Konut Kredisi Anlaşması İmzalandı

Vakıflar Bankası Genel Müdürü Aziz Ahmet Kaçar ile Türkiye Yapı Kooperatifleri Merkez Birliği (TÜRKKONUT) Genel Başkanı Yılmaz Odabaşı arasında 'Ko

Dünya



b>Vakıflar Bankası Genel Müdürü Aziz Ahmet Kaçar ile Türkiye Yapı Kooperatifleri Merkez Birliği (TÜRKKONUT) Genel Başkanı Yılmaz Odabaşı arasında 'Konut Kredisi' anlaşması imzalandı.

Anlaşma kapsamında, Türkkonut'un, Eskişehir Yolu Temelli Mevkii'nde kurulacak Villakent Projesi dahilinde konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara, önce arsa, ardından da bu arsaların üzerine konut yapmaları için uygun faizli ve uzun vadeli kredi kullandıracak.
Türkkonut Genel Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Vakıflar Bankası Genel Müdürü Kaçar, "Konut yapımı kredisi ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Uygun ve uzun vadeli krediler vermeyi düşünüyoruz. Şu anda 12 ay için 2.80, 18 ay için 3.00 ve 24 ay için ise 3.10 faiz oranlarıyla kredi veriyoruz. Önümüzdeki günlerde daha uygun ve çeşitli krediler vereceğiz" dedi.

Türkiye'nin ilk ve en büyük Yapı Kooperatifleri Merkez Birliği olan Türkkonut Genel Başkanı Odabaşı ise, bugüne kadar 170 bin kişiye tapu dağıttıklarını ve 55 bin konut inşaatlarının devam ettiğini ifade etti. Uluslararası 60 ülke ile birlikte çalıştıklarını hatırlatan Odabaşı, dar ve orta gelirli vatandaşların konut sahibi olmaları için, yeni bir model gerçekleştirdiklerini ve 'kendi yuvanı kendin yap' sloganıyla konut yatırımcılarına villa arsası ile proje bazında hizmet verilmeye başladıklarını kaydetti.

Temelli Yenihisar Villakent Projesi kapsamında 1. ve 2. etap arsaların satışlarının tamamlandığını ifade eden Odabaşı, halkın yoğun ilgisi üzerine yeni bir düzenleme yapılarak bin adet müstakil villa arsalarından oluşan 3. etap satışlarına başlanacağını belirtti. Konutların yanısıra şehrin yapılaşmasındaki genel, sosyal ve çevre düzeni ile ilgili her türlü projelerin tamamlandığını vurgulayan Odabaşı, "Ankara'ya modern ve çağdaş bir kent kuruyoruz. Tapular alındıktan sonra 5 yıl içerisinde buralar tamamlanacaktır. Türkkonut olarak şu andan itibaren arsa sahiplerine her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

12 aya yüzde 2.80 faiz

Daha sonra Vakıflar Bankası Genel Müdürü Kaçar ile Türkkonut Genel Başkanı Odabaşı, arasında kredi anlaşması imzalandı. Bu arada Kaçar ve Odabaşı arsa alan vatandaşlara tapularını dağıttı. Kredi sözleşmesine göre, tapu alacak vatandaşlar miktarın 3'te birini peşin olarak ödeyecek. Kalan bakiye için ise, 12 ay 2.80, 18 ay 3.00 ve 24 ay 3.10 faiz uygulanacak. 350 metrekare ile bin 600 metrekare arasında değişik arsalar en düşük 7 milyar en yüksek ise 20 milyar liradan satışa sunuluyor. Yapılan sözleşme bir yılı kapsıyor. Faizlerin düşmesi halinde oranlarda değişiklik yapılabilecek. Faizlerin artması halinde faiz oranları sabit kalacak. Tapuların alınmasından sonra konut yapımı için ise 3 yıl ödemesiz, 5 veya 10 yıl taksitli ödemeler konusunda da görüşmeler sürüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vakiflar-bankasi-ile-turkkonut-arasinda-konut-kredisi-anlasmasi-imzalandi_6497.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!