Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Vakko’ya Camdan Bina

38 yıldır faaliyet gösterdiği Merter’deki binasını 56 milyon dolara satan Vakko, Nakkaştepe’ye taşınıyor.

Vatan Gazetesi



ürkiye’nin en köklü moda markalarından Vakko, 1969’dan beri faaliyet gösterdiği Merter fabrika binasından bu yıl sonunda taşınıyor. Toplam 40 bin metrekare kullanım alanlı arazisini Colin’s’in patronu Nurettin Eroğlu’nun şirketi Akkom İnşaat’a 56 milyon dolara satan Vakko, kendine yeni merkez olarak Nakkaştepe bölgesini seçti.

Yeni Vakko ve Power Media Center kompleksi, ünlü New York’lu mimarlık ofisi REX tarafından tasarlandı. İnşaatı devam eden yeni kompleksin 8 ayda tamamlanması planlanıyor.

Yeni binada, ofis, showroom ve toplantı salonları dışında, bir oditoryum ve bir de galeri yer alacak. Bu binanın hemen karşısındaki arazide ise Power Media Center’ın radyo ve televizyon stüdyoları yer alacak.

Kare formlu bina
Yeni Vakko yönetim binası, ortasında geniş bir avlu bulunan, kare formlu ve iki katlı düz bir yapı ekseninde konumlanıyor. Bu özel yapı, ana binadan bağımsız ancak belirli geçişlerle ona bağlantılı olarak inşaa ediliyor.

Merkez binasının bir diğer önemli özelliği de dış cephesinde kendi kendini taşıyabilen özel camlar kullanılıyor olması. Dünyada ilk kez uygulanacak olan bu sistem sayesinde, çerçeve dönemi kapanmış olacak.

Bugüne kadar pek çok önemli uluslararası projede yer alan New York’lu mimarlık ofisi REX, 2006’da Joshua Prince-Ramus ve Erez Ella adlı mimarlar tarafından kuruldu. Joshua Prince-Ramus, daha önce ünlü mimar Rem Koolhaas ile birlikte ortağı olduğu Rotterdam ve New York’ta ofisleri bulunan OMA adlı şirkette, Prada New York, Seattle Milli Kütüphanesi, Guggenheim Las Vegas müzesi ve Oslo’daki Vestbanen binası gibi projelere imza attı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vakkoya-camdan-bina_54937.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!