Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Vali Coş: İstanbul'un Çöplüğü Olmayacağız

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Kırklareli'nin öncelikle kültür ve turizm kenti, bununla beraber çevreye ve doğaya saygılı sanayiye ev sahipliği yapmak istediğini söyledi

Sabah Gazetesi



ırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Kırklareli'nin öncelikle kültür ve turizm kenti, bununla beraber çevreye ve doğaya saygılı sanayiye ev sahipliği yapmak istediğini söyledi. Coş, "Doğaya saygılı sanayi konusunun altını çiziyoruz. Gerek arsa tahsislerimizde, gerekse il genelindeki endüstriyel faaliyetleri izlemede duyarlıyız. İstanbul'un arka bahçesi, İstanbul'un çöplüğü veya çevreye zararlı dokularının yeni adresi olmak istemiyoruz" dedi. Kırklareli'nin, İstanbul gibi 15 milyona yaklaşan büyük metropelde sıkılan, yoğunluktan bunalan insanların hafta sonu kaçamakları için kullanabilecekleri, doğa ile başbaşa kalabilecekleri mekanlara sahip bir il olduğunu vurgulayan Coş, "Karadeniz kıyısında 60 kilometreyi aşan sahil şeridimiz var. İğnedası, Kıyıköy'de kilometrelerce uzanan, arkası ormanla bezenmiş doğal kumsallarımız bulunuyor" dedi.

TÜRSAB otel yapacak
Kumarhanelerin serbest olduğu dönemde İğneada'da, bu sektöre yönelik 5 yıldızlı otellerin temeli atılmış, ancak getirilen sınırlamalar sonucu bu tesisler yarım bırakılmış. Vali Coş, kumar boyutu dışında kongre turizmi olarak düşünüldüğünde turistik tesislerin ölü mevsimde de başarılı olacakları görüşünü dile getiriyor. Bu çerçevede turizmle ilgili kişi ve kurumları Kırklareli'ne yatırıma davet ettiklerini belirten Coş, "TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy bir heyetle geldi. TÜRSAB olarak merkezde, bir butik otel ve restoran şeklinde proje düşünüyorlar" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vali-cos-istanbulun-coplugu-olmayacagiz_50334.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!