Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Van Gölü Kıyılarında 24 Bin Metreküp Dip Temizliği Yapıldı

Van Gölü'nün kirlilikten kurtarılması için 5 ay önce başlatılan çalışmalar sürüyor. 13,9 kilometrelik alanda yürütülen çalışmalarda şu ana kadar 24 bin metreküp dip temizliği yapıldı.

yapi.com.tr
Van Gölü Kıyılarında 24 Bin Metreküp Dip Temizliği Yapıldı

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde hizmete açılan 180 milyon TL bütçeli 'İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin devreye girmesiyle Van Gölü, yıllardır atık sular nedeniyle oluşan kirlilikten kurtarılacak. Daha önce günlük yaklaşık 105 bin metreküp suyun sadece yüzde 20'si arıtılırken, diğeri doğrudan göle veriliyordu. Bu da Van sahili başta olmak üzere gölde ciddi kirlenmeye yol açıyordu. Devreye giren tesis ise günlük 200 bin metreküp suyu arıtabiliyor.

DHA’da yer alan habere göre; 'Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı' kapsamında proje hazırlayan belediye, daha önce atık suların arıtılmadan göle akıtılması nedeniyle zeminde oluşan balçığın temizlenmesi için 5 ay önce çalışmalara başladı. Göl kıyısındaki belirli alanlardaki 13,9 kilometrelik alanda sürdürülen çalışmalarda şu ana kadar 24 bin metreküp dip temizliği yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Serkan Başdinç, çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Van Gölü ekosistemini korumak için yoğun bir çalışma içindeyiz. Tuşba ilçe sınırları içinde bulunan İskele sahilinde dip çamuru temizliğimiz devam ediyor. Şu ana kadar 24 bin metreküp balçık ve çamur gölden alındı. Önümüzdeki yıllar içerisinde bu çamuru tamamen temizlemeyi hedefliyoruz. 3 etap olarak yapılacak olan temizlik çalışmalarında göl dibinden toplam 2 milyon 780 bin metreküp dip çamuru temizlenecek." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/van-golu-kiyilarinda-24-bin-metrekup-dip-temizligi-yapildi_188044.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!