Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Van'da ''Afet ve Deprem Bilincinin Oluşturulması'' Sergisi

AÜ Uydu ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü ve TMMOB Van Koordinasyon Kurulu işbirliğiyle, ''Afet ve Deprem Bilincinin Oluşturulması'' konulu sergi açıldı.

yapi.com.tr / AA
Van'da ''Afet ve Deprem Bilincinin Oluşturulması'' Sergisi

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Uydu ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü ve TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu işbirliğiyle yarın, ''Afet ve Deprem Bilincinin Oluşturulması'' konulu sergi açıldı.

AÜ Uydu ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Alper Çabuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Ekim 2011'de Tabanlı köyü merkez üssünde meydana gelen 7.2 büyüklüğünde deprem ile 9 Kasım 2011'de Edremit merkez üssünde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremlerin yıl dönümü dolayısıyla Van'da ''Afet ve Deprem Bilincinin Oluşturulması'' konulu sergi gerçekleştireceklerini kaydetti.

Serginin afet zararlarının önlenmesi ve azaltılması konusunda farkındalık yaratmayı amaçladığını ifade eden Prof. Dr. Çabuk, şöyle konuştu:

''Bir deprem ülkesi olan Türkiye'de yaşayanların, bilinçli olması ve bu bilincin geliştirilmesi için üniversitelere ve ilgili kuruluşlara önemli görevler düşmektedir. Bu amaçla, teknik olarak Türkiye'de meydana gelen depremlerde can ve mal kaybının çok daha az olması gerekirken, bilinçsizce inşa edilen yapılar nedeniyle, depremler Van'da olduğu gibi çok ağır sonuçlara yol açmaktadır. Bu konuda halkın, ilgili kuruluş ve kişilerin, yerel yönetimlerin ve denetleyicilerin bilinçli olması çok önemlidir. Özellikle halkın satın alacağı, yaptıracağı veya oturmakta olduğu yapının taşıdığı temel yapısal sorunlar konusunda algısının artması, bu açıdan önem taşımaktadır. Bu etkinliğin temel amacı da bu bilincin, ilgili kişilere kazandırılabilmesidir. Bu bakımdan etkinlik yeri olarak bu kez, halkın yoğun kullandığı Van'ın Sanat Sokağı seçilmiştir.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/vanda-afet-ve-deprem-bilincinin-olusturulmasi-sergisi-_102809.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!