Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Vapurlar Korunacak

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) Genel Müdürü Ahmet Paksoy, 'Vapurlarımızı Vermeyeceğiz' kampanyasına destek verdiğini belirterek 'Bütün vapurları yaşatacağımı taahhüt ediyorum.

Cumhuriyet/Özlem Güvemli



stanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) Genel Müdürü Ahmet Paksoy, "Vapurlarımızı Vermeyeceğiz" kampanyasına destek verdiğini belirterek "Bütün vapurları yaşatacağımı taahhüt ediyorum. Filomuzdaki 32 vapur da mimari yapısı korunarak rehabilite edilecek. Kent içi ulaşım için deniz otobüsü kullanmayı düşünmüyoruz" dedi.

Şehir hatları vapurlarının İDO'ya devredilmesiyle başlayan tartışma sürüyor. Sivil toplum kuruluşlarınca başlatılan 'Vapurlarımızı Vermeyeceğiz' imza kampanyasıyla ilgili sorularımızı yanıtlayan İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, 'Vapurları değiştirmek gibi bir stratejimiz olsaydı onlara bu kadar yatırım yapmazdık.' dedi.

Deniz Otobüsleri Kent Dışına
Hurdaya çıkmış Sami Akbulut adlı vapurun Haliç Tersanesi'nde dış yapısı korunarak baştan aşağı yenilendiğini belirten Paksoy, bu gemi için 1 trilyon liraya yakın para harcandığını söyledi. Yaz sezonunda 32 vapurun hepsinin çalıştığını, ancak kış döneminde çalışan vapur sayısının 22'ye düştüğünü anlatan Paksoy,"Kış döneminde tüm vapurları kalıcı rehabilitasyona tabi tutacağım. engelliler için de düzenlemeler yapılacak. Mimariyle teknolojiyi birleştireceğiz. Vapurlar, kentin sembolüdür" dedi. Geçen günlerde deniz otobüsü ihalesi yapıldığını anımsatan Paksoy, bu durumun yanlış anlamalara yol açtığını, alınan yeni deniz otobüslerinin dış hatlarda kullanılacağını söyledi. 32 vapurun da makine bölümünün, içyapısının modernize edileceğini ifade eden Paksoy, şöyle devam etti:

"Eskiden yandan çarklı, dümenli vapurlar kullanılıyordu. Onların yerine bugün kullandığımız vapurlar geldi. Teknolojinin gerisinde kalamayız. Ben, vapurların mimari yapısını beğeniyorum. Geçenlerde Norveç'ten gemi getiriliyor diye haberler çıktı. Ben de gazetelerden öğrendim. Mevcut vapurların dışında getirilecek yeni gemilerle ilgili henüz verilmiş bir karar yok. Anket çalışmalarımız sürüyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/vapurlar-korunacak_30782.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!