Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Vatandaşa Göre Kaçak Elektrik Suç Değil!

Enerjinin kara deliği olan kaçak elektrik rakamları ortaya çıktı. TEDAŞ'ın geçen yıl incelediği 4,2 milyon aboneden 140 bininin kaçak elektrik kullandığı tespit edildi. Kullanılan elektriğin faturası ise 266 milyon lira.

Sabah Gazetesi
Vatandaşa Göre Kaçak Elektrik Suç Değil!

Enerjinin kara deliği olan kaçak elektrik rakamları ortaya çıktı. TEDAŞ'ın geçen yıl incelediği 4,2 milyon aboneden 140 bininin kaçak elektrik kullandığı tespit edildi. Kullanılan elektriğin faturası ise 266 milyon lira

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ'ye (TEDAŞ) bağlı elektrik dağıtım şirketlerinin denetimleri vatandaşların elektrik çalmayı suç kabul etmediğini ortaya koydu. 140 bin abonenin kaçak kullandığı ortaya çıktı, 67 bin aboneye suç duyurusu yapıldı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı rakamlar, enerji sektörünün kara deliği haline gelen kaçak elektrik kullanımının ulaştığı boyutları da gözler önüne serdi. Buna göre TEDAŞ'a bağlı dağıtım şirketleri 2009'da 4.2 milyon aboneye ait hat inceledi. Bu abonelere 266,6 milyon lira kaçak kullanım borcu için fatura çıkarıldı. Ancak 46,3 milyon lira tahsil edilebildi. 67 bin abone hakkında ise cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu. Kaçağı önlemek için oluşturulan mobil ekipler de vatandaşı caydıramadı.

Kaçak kullanım oranının yüksekliğiyle dikkat çeken Dicle EDAŞ için tüm abone gruplarına denetim artırıldı. Bakan Şimşek, 2008 ve 2009 yılına ait kar-zarar tablosunu da verdi. 2008 yılında TEDAŞ'a bağlı elektrik dağıtım şirketleri toplam 872 milyon 172 bin lira zarar ederken, en yüksek zarar 739 milyon lira ile Dicle EDAŞ'ta gerçekleşti. 2009'da ise bazı dağıtım şirketleri özelleştirildiği için zarar yarı yarıya düştü. Toplam zarar 448 milyon lira olarak hesaplandı. Tek başına Dicle EDAŞ'ın 985 milyon lira zarar ettiği ortaya çıktı.

 

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/vatandasa-gore-kacak-elektrik-suc-degil_80257.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!