Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ve Kale Göründü

İzmir’in kent merkezindeki tarihi iki mekanı Agora ile Kadifekale, yapılan yıkımlarla yıllar sonra buluştu. Agora’da, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası ve Kültür Bakanlığı’nın destekleri ile Doç. Dr. Akın Ersoy ve ekibi tarafından sürdürülen, kentin tarihine ışık tutacak kazılar büyük bir hızla devam ediyor

Hürriyet Ege
Ve Kale Göründü

İzmir’in kent merkezindeki tarihi iki mekanı Agora ile Kadifekale, yapılan yıkımlarla yıllar sonra buluştu. Agora’da, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası ve Kültür Bakanlığı’nın destekleri ile Doç. Dr. Akın Ersoy ve ekibi tarafından sürdürülen, kentin tarihine ışık tutacak kazılar büyük bir hızla devam ediyor.

Güzel tablo

Agora’yı kuşatan onlarca binanın yıkılmasından sonra İzmir’in gerçek yüzü de ortaya yavaş yavaş çıkmaya başladı. Bu çarpık, metruk yapılar nedeniyle İzmirliler, uzun yıllar Mezarlıkbaşı gibi kentin önemli merkezlerinden baktığında, Kadifekale’yi görmemiyordu. Şimdi bu semten bakıldığında artık Kadifekale görülebiliyor. Agora’nın görkemi ile Kadifekale’nin görüntüsü ortaya güzel bir tablo çıkarıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ve-kale-gorundu_79958.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!