Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Vehbi Koç Vakfı "Çağdaş Sanat Müzesi" yaptırıyor

Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım, 2013’te ‘çağdaş sanat müzesi’nin inşaatına başlayacaklarını söyledi.

yapi.com.tr
Vehbi Koç Vakfı "Çağdaş Sanat Müzesi" yaptırıyor

Vehbi Koç Vakfı (VKV) Genel Müdürü Erdal Yıldırım, 2007’de Türk-İslam ve Arkeoloji koleksiyonlarının yanısıra bir çağdaş sanat koleksiyonu da oluşturma kararı aldıklarını belirtti. Milliyet'in haberine göre, Yıldırım, şunları kaydetti.  “Bugün 700’e yakın eserden oluşan bir çağdaş sanat koleksiyonumuz var. 2010 yılında Beyoğlu’nda çağdaş sanat galerisi olarak Arter’i açtık. Bu esnada biz de artık tek bir kültürel kampüste hem Sadberk Hanım Müzesi’ni hem de çağdaş sanat müzemizi gerçekleştiremeyeceğimizi gördük.  Projeyi ikiye böldük.”

Çağdaş sanat müzesinin inşaatına 2013’te başlayacaklarını kaydeden Yıldırım, “Dolapdere’de var olan bir binayı yıkıp yeni bir bina inşa edeceğiz” dedi.

Topkapı’ya Hastane

Müzenin, modern bir sivil mimari projesi olarak da İstanbul’a önemli bir katkı olacağını belirten Yıldırım, “Kültür alanında 2012’de kararını alıp önemli mesafe katettiğimiz proje çağdaş sanat müzesi oldu. Çok büyük olasılık ile müze 2016’ya yetişecek” diye konuştu.

Yıldırım, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı olarak Topkapı’da bir Sağlık Bilimleri Kampüsü inşa ettiklerini belirterek, 2014’te projenin fakülte ve hastane olan ilk fazının açılacağını bildirdi. Yıldırım, projenin öğretim üyesi ve hemşire lojmanları, hemşirelik okulunu kapsayan ikinci etabı bittiğinde ülkeye çok önemli bir eser kazandıracaklarını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vehbi-koc-vakfi-cagdas-sanat-muzesi-yaptiriyor_104574.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!