Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Venedik Battı Batıyor!

İtalya’nın Venedik kentinde sular son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak yükseldi, kentte ‘aqua alta’ (suların yükselmesi) alarmı verildi. Sular dün 1.56 metreye yükselirken, yetkililer suyun son 30 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak 1.60 metreye çıkabileceği uyarısında bulundu, kent sakinleri ve turistlere kapalı mekânlarda kalmalarını

Radikal Gazetesi
Venedik Battı Batıyor!

İtalya’nın Venedik kentinde sular son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak yükseldi, kentte ‘aqua alta’ (suların yükselmesi) alarmı verildi. Sular dün 1.56 metreye yükselirken, yetkililer suyun son 30 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak 1.60 metreye çıkabileceği uyarısında bulundu, kent sakinleri ve turistlere kapalı mekânlarda kalmalarını önerdi. Dün öğle saatleri itibarıyla kentin, aralarında ünlü San Marco Meydanı’nın da bulunduğu neredeyse tüm turistik merkezleri yüksekliği 80 santimetreyi bulan suların altında kalmıştı.

Durumu duyurmak için hoparlörlerle yayın yapılırken, işçiler hızla yükselen sular yüzünden üst geçitleri yerleştiremedi. Yeni bir sistemle uyarı ve güncelleme bilgileri cep telefonu mesajı olarak da geçildi. Vaziyet, toplu ulaşımda önemli bir araç olan ‘vaporetto’ adlı küçük vapurlarla yapılan hizmette süren ulusal grev ve su taksilerinin bu koşullar altında çalışamaması yüzünden daha da ağırlaştı. Venedik tarihinin en kötü ‘aqua alta’sını 4 Kasım 1966’da yaşamış, şehir 1.94 metre suyun altında kalmıştı. Su seviyeleri daha sonra Şubat 1986’da 1.58 metreye, 1979 yılındaysa 1.66 metreye erişmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/venedik-batti-batiyor_64972.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!