Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Venedik Bienali 10. Uluslararası Mimarlık Sergisi

Venedik Bienali 2006 kapsamında gerçekleşen 10. Uluslararası Mimarlık Sergisi’nin teması “Meta-cities” (Meta-kentler) olarak belirlendi. Bienal kapsamında gerçekleşen serginin misyonu yalnızca projeleri sergilemek değil, yeni öneriler sunulmasına ve yenilikçi projelere araç olacak bir yön göstermek olarak niteleniyor.

yapi.com.tr



br/> Venedik Bienali 2006 kapsamında gerçekleşen 10. Uluslararası Mimarlık Sergisi’nin teması “meta-cities” (meta-kentler) olarak belirlendi. Bienal kapsamında gerçekleşen serginin misyonu yalnızca projeleri sergilemek değil, yeni öneriler sunulmasına ve yenilikçi projelere araç olacak bir yön göstermek olarak niteleniyor.

10 Eylül- 19 Kasım 2006 tarihleri arasında gerçekleşen sergide kentler; “birey, toplum ve mimarlık” bağlamında irdeleniyor.

Serginin konseptiyle ilgili açıklamada şu cümlelere yer veriliyor: “ Kentlerin fiziksel ve sosyal morfolojisindeki değişim, yeni bir sivil topluluğun özelliklerini tarif etmemize olanak sağlıyor. “Meta-kent” kavramı; kentin geleneksel form ve konseptinin ötesine uzanan bir topluluk olmanın yanı sıra, geleneksel sınırları aşan, kentin idaresini ve topluluğun yapısı ve çalışma alışkanlıklarındaki değişimi ilgilendiren yeni sorunları tanımlıyor. 10. Uluslararası Mimarlık Sergisi sonucunda bu konuların formüle edilerek, kentsel ve bölgesel sistemlerin planlamasında ve yönetiminde sorumluluk sahibi olan kişi ve kurumlara programlamaya dönük bir belge oluşturulması hedefleniyor.”

Bu temalar farklı ve tamamlayıcı etkinlik kapsamında gelişiyor:

- Uluslararası Sergi- Kentler, Mimarlık ve Toplum (Cities, Architecture and Society) Sergisi:
London School of Economics'de Mimarlık ve Şehir Planlama Profesörü Richard Burdett'in küratörlüğünde gerçekleşen sergide, dünyanın 16 mega-kentiyle ilgili sunumlar sergileniyor.

- Taştan Kentler (Cities of Stone) Sergisi:
Claudio D'Amato Guerrieri'nin küratörlüğünde gerçekleşen sergide 3 ana tema bulunuyor: "Öteki Modernizmler (The Other Modernity)", "Stereotomic Architecture" (Stereotomik Mimarlık), "Güney Projeleri (Project South)"

- "Liman Kentleri" (City Port) Sergisi:
Güney İtalya’daki bazı bölgelerde gerçekleştirilen ya da planlanan dönüşümü yansıtan bir sergi.

- İtalyan Pavyonu:
Bienal tarihinde ilk kez 1000 m2 lik bir alanda İtalyan Çağdaş Mimarisi’nin gelişimini sergilemeye dönük bir pavyon oluşturuldu. Pavyonda, kentlerin dönüşümüne çağdaş mimari ve koruma, yeni senaryolar ve tarihsel çevre arasındaki etkileşime İtalyan perspektifinden bir bakış sunuluyor.

- Ülke Pavyonları:
Bienal Bahçesi'nde kurulu bulunan pavyonlarda, 50 ülkenin katılımıyla, 21. yüzyıl kentine ait manifestoların yansıtıldığı ülke sergileri yer alıyor.

- Diğer sergilerle eşzamanlı gerçekleşecek ve Güney İtalya’da bir şehirde açılacak olan ve uluslararası kentsel ve bölgesel dönüşüm modellerine odaklanacak olan bir bölüm.

Venedik Bienali 10. Uluslararası Mimarlık Sergisi'yle ilgili www.yapi.com.tr'de yer almış haberleri, haber dosyamızda bulabilirsiniz.

Bienalin resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz.


Derleyen: Sena Özfiliz

http://www.yapi.com.tr/haberler/venedik-bienali-10-uluslararasi-mimarlik-sergisi_48751.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!