Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Vezneciler-Sultançiftliği ve Eminönü- Kabataş Tramvay Hattı İnşaatları Başladı

İETT Genel Müdürlüğü, Vezneciler–Edirnekapı, Sultançiftliği– Edirnekapı ve Eminönü–Kabataş cadde tramvayı projelerini hayata geçirecek inşaatlara b

Zaman



b>İETT Genel Müdürlüğü, Vezneciler–Edirnekapı, Sultançiftliği– Edirnekapı ve Eminönü–Kabataş cadde tramvayı projelerini hayata geçirecek inşaatlara başladı.

İnşaat faaliyetinin bulunduğu bölgelerde trafik akışının sağlıklı olması amacıyla geçici yol düzenlemeleri de yapıldı.

Sultançiftliği–Edirnekapı, Edirnekapı–Vezneciler projeleri, 2003 yılında hizmete girecek. Hattın yapımı tamamlandığında, Eminönü, Fatih, Bayrampaşa, Eyüp, Esenler ve Gaziosmanpaşa ilçeleri gibi nüfus yoğunluğu yüksek bölgelerin ulaşım araçları arasına raylı sistem de katılmış olacak. Sultançiftliği–Vezneciler arasında iki ayrı aşamada yapımı planlanan cadde tramvayı güzergahının toplam uzunluğu 15,8 kilometre. Bu mesafenin Sultançiftliği–Edirnekapı arası 12,4, Edirnekapı–Vezneciler arası ise 3,4 kilometre olacak. 22 adet istasyonun tasarlandığı güzergah, Sultançiftliği’nden başlayarak, Eski Edirne Asfaltı, Rami Kışla, Rami Edirnekapı caddelerini izleyerek Edirnekapı’dan Suriçi’ne girerek Fevzipaşa, Macar Kardeşler, Şehzadebaşı caddelerini takip ettikten sonra Vezneciler’e ulaşacak. Cadde tramvayı Vezneciler’de Taksim–Yenikapı metro hattına entegre olacak.

Eminönü–Kabataş cadde tramvayı yapımının ise 9 ay gibi bir sürede bitirilmesi planlanıyor. Mevcut Eminönü–Zeytinburnu tramvayının devamı niteliğinde olacak proje, 2,8 kilometre uzunluğunda olacak. Güzergah Eminönü cadde tramvayı hattından başlayıp Galata Köprüsü’nden geçecek ve Karaköy, Tophane istikametinden ilerleyerek Kabataş’a ulaşacak. Güzergah üzerinde 6 adet istasyon planlanıyor.

Her iki proje de İstanbul’un dört bir yanını saracak raylı sistemin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Bu yılın sonunda Havaalanı’ndan 4. Levent’e kadar olan bölge içinde tüm raylı sistemler birbiriyle bağlanmış olacak. Yapım maliyeti toplam 47,1 milyon dolar olan projenin maliyeti öz kaynaklardan karşılanacak.

Bu arada başlatılan inşaat çalışmalarıyla birlikte geçici trafik düzenlemeleri de yapıldı. Sultançiftliği–Edirnekapı cadde tramvayının yapımına Edirnekapı’daki Eski Edirne Asfaltı’nda başlandı. Atatürk Caddesi ile Mevlana Caddesi arasındaki orta refüjde başlayan inşaat sebebiyle üç şeritli yolun gidiş ve geliş yönlerinde birer şeridi trafiğe kapandı. Vezneciler–Edirnekapı cadde tramvay inşaatının başladığı Şehzadebaşı Caddesi’nde ise Onaltı Mart Şehitler Caddesi ile Gençtürk Caddesi arası tek taraflı olarak trafiğe kapandı. Bu bölgede sabah saatlerinde trafik akışı, Vezneciler istikametine gidişte iki, gelişte bir şerit; akşam saatlerinde ise Fatih yönüne doğru gidişte iki, gelişte bir şerit olmak üzere kontrollü olarak sağlanıyor. Meclis–i Mebusan Caddesi’nde yapımına başlanan Eminönü–Kabataş raylı sistem hattının inşaatı sebebiyle Tophane ile Mimar Sinan Üniversitesi arasındaki yolun gidiş ve geliş istikametindeki birer şeridi de trafiğe kapandı. Trafik akışının sağlıklı yapılabilmesi için trafiğe çıkan sürücülerin bu bölgelerde uyarı işaret ve işaretçilerine dikkat etmesi gerekiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vezneciler-sultanciftligi-ve-eminonu--kabatas-tramvay-hatti-insaatlari-basladi_3138.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!