Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Thea Ailesi Genişledi!

Viko Yine Birinci

VİKO, Ekvator Projesi ile PAGEV Teknoloji Yarışması ürün kategorisinde bu yıl da birinci oldu.

yapi.com.tr
Viko Yine Birinci

İKO Elektrik ve Elektronik End. San. Ve Tic. A.Ş.,PAGEV (Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme Vakfı) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “PAGEV TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ” yarışmasında yapılan değerlendirme sonucu “Ekvator” konulu projesiyle “Ürün” kategorisinde 2007 yılı birincilik ödülüne layık görüldü. Geçen sene Thea adlı ürünü ile aynı ödülü alan Viko, 5 Aralık’ta TÜYAP Fuar Merkezi'nde Plasteurasia Fuar açılışında yapılan törende ödülünü aldı.

PAGEV tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen Plastik Teknoloji Ödülleri Yarışma sonuçları 12 Kasım günü yapılan jüri değerlendirme toplantısında belli oldu. Viko “Ekvator Projesi” ile katıldığı yarışmada “Ürün” kategorisinde 2007 yılı birincilik ödülüne layık görüldü. Proje, plastiğin ışığı kontrol altında tutma, ışığı iletme, ışığı yönlendirme ve ışığa efekt katma gibi bir çok özelliğinden faydalanarak plastiğin ne kadar önemli bir malzeme olduğunu ortaya koyacak bir parça tasarlamasıyla başladı. Viko çalışanlarının büyük bir özen ve titizlikle hazırlandığı bu projede yeni bir aydınlatma sisteminin geliştirilmesine ihtiyaç duyulmuş ve bir ışık kaynağı kullanılarak, çoklu ışık kaynaklarının verdiği homojen ışık ve konumlanma sorunu olmayan bir plot aydınlatma sistemi tasarlandı.

Ekvator Projesi kazandığı bu ödül ile hem Plasteurasia 2007 Fuarı’nda hem de Şangay’ da düzenlenecek olan Chinaplas 2008 Fuarı’nda sektöre tanıtılacak. Viko, Pagev’in geçen seneki yarışmasında da Mirzat Koç’un tasarımını yaptığı Thea adlı anahtar prizi grubu ile de birincilik ödülü almıştı. Viko A.Ş İcra Kurulu Başkanı Cahit Durmaz Ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada ” Öncelikle değerli juriye firmamızı böyle bir ödüle layık gördükleri için teşekkür ederim.Üst üste 2 kez biriciliğe layık görülmek yapılan çalışmaların tesadüfi olmadığını göstermektedir. Geçen sene de ürün kategorisinde THEA ile bu ödülü almıştık. THEA, PAGEV ödülü ile birlikte Altın Çekül ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) ödüllerini de alarak yoluna devam etmişti.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/viko-yine-birinci_57911.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!