Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Villazede Olan Yabancının Umudu Avrupa Parlamentosu

Aydın Didim’de ev alırken dolandırıldıklarını iddia eden bir İngiliz çift konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşımaya karar verirken yeni bir girişim gündeme geldi.

Hürriyet Gazetesi
Villazede Olan Yabancının Umudu Avrupa Parlamentosu

Aydın Didim’de ev alırken dolandırıldıklarını iddia eden bir İngiliz çift konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşımaya karar verirken yeni bir girişim gündeme geldi.

Bir grup mağdur İngiliz ve İrlandalı’nın kurduğu Adaleti Arayanlar Derneği’nin üç temsilcisi konuyu Avrupa Parlamentosu’na taşımak ve parlamenterlerin desteğini almak için Brüksel’e gitti.

Brüksel’e gidenlerden İrlandalı Robert Bailie, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’deki emlak sektöründeki dolandırıcılığın önüne geçmesi ve yapanların cezalandırılması için daha etkin tavır almasını sağlamak için bazı parlamenterlerle görüşeceklerini söyledi. Bailie, "Türkiye’de yabancı yatırımcıların dolandırıcılık kurbanı oldukları anlayışını durdurmak istiyoruz. Bir sonraki adımımız TBMM’ye giderek mülk edinme yasalarının netleştirilmesi ve kontrollerin sıkılaştırması için Türk parlamenterlerle görüşmek olacak. Türkiye bu dolandırıcılık olaylarını çözemezse, korkarım Avrupa Birliği’ne girme konusunda daha da zorlanacak. Çünkü AB, kendi vatandaşlarının dolandırıldığı ve bunu önlemeye yönelik adım atmayan bir ülkesi arasına almaz" dedi.

Öte yandan Avrupa Parlamentosu’nun İrlandalı üyesi Jim Allister, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’e bir mektup göndererek emlak alımında dolandırılmış ve tüm birikimlerini kaybetmiş mağdurların şikayetlerini dikkate almasını istedi. "Adaleti Arayanlar" üyelerinin büyük bir kısmı İrlandalı Kevin O’Kane ve Türk ortağı Kubilay Atmaca’nın kendilerine sahte tapularla villa sattığını iddia ediyor. O’Kane ve Atmaca Türkiye ve İrlanda’da yargılanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/villazede-olan-yabancinin-umudu-avrupa-parlamentosu_68408.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!