Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

VitrA İnovasyon Merkezi, Geleceğin Tasarımcılarını Ağırlıyor

Eczacıbaşı VitrA’nın, Bozüyük Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle hayata geçirdiği “Tasarım Odaklı Düşünme Atölyeleri”, Bilecik Valisi Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın katılımıyla gerçekleşti.

yapi.com.tr
VitrA İnovasyon Merkezi, Geleceğin Tasarımcılarını Ağırlıyor Solda: Bilecik Valisi Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Sağda: VitrA ARGE Mühendislik Müdürü Emre Talşık

2 Ocak Salı günü, VitrA İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen "Tasarım Odaklı Düşünme Atölyeleri"nin hedefi, 8-12 yaş grubundaki öğrencileri, insan odaklı bir yaklaşım olan tasarım odaklı düşünmenin prensipleriyle tanıştırarak, gerçek problemleri yaratıcılıklarını kullanarak nasıl çözebileceklerini öğretmek. Toplam 200 öğrenciye ulaşılması planlanan atölyelerde, öğrenciler empati yöntemini kullanarak kendilerine verilen problemlerin çözümü için fikirler üretiyor, basit malzemeler kullanarak seçtikleri fikrin prototipini yapıyor ve bilgisayar programında modelliyor. Çözümlerin tüm katılımcılara sunulmasıyla sona eren atölye çalışmalarında öğrencilere, 3 boyutlu yazıcılar ve kullanım alanları da anlatılarak bu teknolojiyle tanışmaları sağlanıyor.



"Tasarım Odaklı Düşünme Atölyeleri"ni Stanford d. school’un başlattığı The City X projesinden uyarlayan VitrA İnovasyon Merkezi, 2011 yılında kuruldu. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun Ar-Ge çalışmalarını tek bir çatı altından yönetmesini sağlayan merkez sayesinde, kurumun patent başvuru sayısı 10 kattan fazla arttı. VitrA İnovasyon Merkezi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi sonuçlarına göre, 2013’ten bu yana üst üste 5 kez cam ve seramik sektörünün en başarılısı seçildi. Ayrıca, 2017 yılında Türkiye çapındaki 751 Ar-Ge merkezi arasında yapılan sıralamada ikinci oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vitra-inovasyon-merkezi-gelecegin-tasarimcilarini-agirliyor_162489.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!