Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

VitrA’dan Türkiye ve Almanya’da Karo Yatırım Atağı

Grubun yapacağı ek yatırımların Türkiye ayağında, Bozüyük’teki karo fabrikasının büyük ebatlı karo üretim kapasitesi 1,3 milyon metrekare artırılacak. Dünyanın en eski ve bilinen seramik markası Villeroy&Boch’un karo seramik alanındaki faaliyetlerini yürüten ve çoğunluk hisselerine Eczacıbaşı’nın sahip olduğu V&B Fliesen bünyesinde ise yeni bir

yapi.com.tr
VitrA’dan Türkiye ve Almanya’da Karo Yatırım Atağı

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, Türkiye'de ve Almanya’da eşzamanlı olarak gerçekleştireceği yatırımlarla, karo üretim kapasitesini yüzde 20 artırarak toplam 38 milyon metrekareye çıkaracak. Grubun yapacağı ek yatırımların Türkiye ayağında, Bozüyük’teki karo fabrikasının büyük ebatlı karo üretim kapasitesi 1,3 milyon metrekare artırılacak. Dünyanın en eski ve bilinen seramik markası Villeroy&Boch’un karo seramik alanındaki faaliyetlerini yürüten ve çoğunluk hisselerine Eczacıbaşı’nın sahip olduğu V&B Fliesen bünyesinde ise yeni bir porselen karo fabrikası kurmak üzere düğmeye basıldı. Almanya’nın Merzig şehrinde kurulacak yeni tesis Ocak 2012’de tamamlanacak ve kuruluşun porselen karo üretimi  yüzde 50 artarken, yeni istihdam da olanağı da yaratılacak.
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Karodan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Yamaner, büyük ebatlı karolar ile sağlamlığıyla öne çıkan porselen karolara yönelik talepte önemli bir artış olduğunu belirterek, “Grubumuz, Türkiye’nin AB ülkelerine yaptığı ihracatta, karo ürünleriyle birinci sırada yer alıyor. Bu sebeple, bir yandan Türkiye’deki kapasitemizi yükseltirken, diğer yandan yurtdışında açtığımız tesislerle üretim gücümüzü artırıyoruz. Kısa bir süre önce Rusya’da bir karo seramik fabrikası kurduk. Almanya’daki yeni yatırımımız da tamamlandığında, üretim kapasitemiz 38 milyon metrekareye ulaşacak” dedi.
 
Yaklaşık 5.000 çalışanı bulunan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, tüm dünyada toplam 17 üretim tesisine sahip bulunuyor. Bunların sekizi yurtiçinde (Bozüyük/Bilecik’te 4, Gebze/İzmit’te 1, Tarsus/Mersin’de 1, Tuzla/İstanbul’da 2), dokuzu ise yurtdışında (Almanya’da 6, Fransa’da 2, Rusya’da 1 tesis) yer alıyor. Grubun Rusya’daki seramik sağlık gereçleri fabrikasının inşaatı ise sürüyor.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/vitradan-turkiye-ve-almanyada-karo-yatirim-atagi_87014.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!