Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Berlin'in Yeni Havalimanı...

‘Willy Brandt’ın Açılış Tarihi Yine Ertelendi

Temeli atıldığında 2012 yılında hizmete girmesi planlanan Berlin'in yeni havaalanı 2017 yılına da yetiştirilemeyecek. Havaalanın ancak 2018 yılının Nisan ayında açılması mümkün olacak.

yapi.com.tr
‘Willy Brandt’ın Açılış Tarihi Yine Ertelendi

Hürriyet'ten Ali Varlı'nın haberine göre, Berlin Brandenburg Willy Brandt Uluslararası Havaalanı'nın açılışı yine ertelendi. 2017 sonunda hizmete gireceği açıklanan havaalanının, en erken 2018’in Mart sonu veya Nisan başı olacağı tahmin ediliyor. Havaalanın elektronik kontrol sisteminde aksaklıklar olduğu ortaya çıktı. Aksaklıkların giderilmesinin bir yılı alması bekleniyor. Ertelemenin de bu yüzden olduğu sanılıyor. Havalanının yeni açılış tarihi ocak ayının ikinci haftasında duyurulacak.

Havaalanının 3 Haziran 2012’de hizmete gireceği açıklanmıştı. Davetiyeler dağıtılmış, tören için hazırlıklar yapılmıştı. Havaalanında dükkan kiralayan esnaf, satacakları ürünlerin siparişini vermişti. Ancak yangın söndürme sistemi dahil birçok eksiğin bulunduğu ortaya çıkınca, açılış tarihine günler kala tüm organizasyon iptal edildi. Açılış aynı yılın ekim ayına ertelendi. Dört aylık süre içinde eksiklikler giderilemeyince yeni tarih 2013 Nisan olarak belirlendi fakat yine yetiştirilemedi. Bu gecikmeler nedeniyle oluşan baskılara dayanamayan dönemin Berlin Başbakanı Klaus Wowereit, 2014’te görevini bırakmıştı.

Willy Brandt Havaalanı hizmete girdiğinde, Berlin’in Tegel ve Schönefeld Havalimanları kapatılacak. Bu iki havaalanı için dört yıl önce kapatma kararı alınmıştı. Yeni havaalanının bitirilemeyince kapatma kararı ertelendi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/willy-brandtin-acilis-tarihi-yine-ertelendi_153496.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!