Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Windowist Tower Metro Çıkışı Hizmete Girdi

Maslak Metrosu çıkışında yaptırılan Windowist Tower Metro çıkışı ve meydanının hizmete alım töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Beton ve seramik kütükler şeklinde şehrin metro çıkışlarını görmekten bir mimar olarak üzüntü duyuyorum. Bu çıkışların batıda örnekleri olduğu gibi daha estetik malzemeyle daha doğru ve

yapi.com.tr
Windowist Tower Metro Çıkışı Hizmete Girdi

Maslak Metrosu çıkışında yaptırılan Windowist Tower Metro çıkışı ve meydanının hizmete alım töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün katılımıyla gerçekleşti.

Maslak metro çıkışının bir sembol niteliğinde yapıldığını ifade eden Başkan Topbaş,  tür sembollerin sayısının artmasını beklediğini söyledi. Bu kentteki herkesin bir araya gelerek kent ve ülke adına güzel şeyler yapması gerektiğini ifade eden Topbaş, ''Her birimiz gücümüz yettiğince bu şehre iz bırakmaya çalışıyoruz. Bu yapı da geleceğe iz bırakmak, eser bırakmak ve daha da önemlisi kente katkıda bulunmak tüm iş adamlarımıza örnek olmuştur'' dedi.

"Bir kentin medeniyet ölçüsü o kentteki insanların toplu taşıma kullanma oranıyla bağlantılıdır"

Ulaşımla ilgili sistemi kurduklarını ve ne yapacaklarının farkında olduklarını vurgulayan, Başkan Topbaş, geçen yıllarla birlikte şehir şantiyeciliğini çok iyi bildiklerinin altını çizdi. Raylı sistem çalışmalarına büyük ağırlık verdiklerini, İstanbul'da raylı sistemle taşınan yolcu sayısının şu anda günlük 1 milyon 320 bin olduğunu belirten Topbaş, bu sayının 2012 sonunda 5 milyona ulaşacağını söyledi.



 

Bir kentin medeniyet ölçüsünün o kentteki insanların toplu taşıma kullanma oranıyla bağlantılı olduğuna dikkat çeken Başkan Topbaş şöyle devam etti: ''Şu anda bulunduğumuz metro istasyonunun bize maliyeti 65 milyon lira. Büyükdere Caddesinin altında geçiş yolun maliyeti de 2,5 milyon lira. Mimar Hakan Kıran'ın tasarımıyla Akdağ Turizm şirketi ve Erdoğan Akdağ Vakfı'nını desteğiyle burada örnek bir model ortaya çıktı. Buradan özellikle kente katkı sunmak isteyen kurumlara, kuruluşlara ve iş adamlarına sesleniyorum. Geliniz siz de bir kenarından bir ucundan tutunuz, bir iz bırakın. Arkadaşlarıma özellikle müdahalem, metro çıkışlarındaki o çirkinliği o beton kütlelerinin ortadan kaldırılması ve daha zarif daha estetik daha güzel hale getirilmesi, metro çıkışlarının koskoca metro çukurları haline gelmemesi noktasındadır. Beton ve seramik kütükler şeklinde şehrin metro çıkışlarını görmekten bir mimar olarak üzüntü duyuyorum. Bu çıkışlar, batıda örnekleri olduğu gibi daha estetik malzemeyle daha doğru ve daha güzel bir tasarımla bir mobilya niteliğinde bir güzellik, insana duygu katan bir hale getirilebilir.''

Başkan Topbaş’ın konuşmasının ardından mimar Hakan Kıran'ın tasarımı olan metro çıkışı ve meydanı, Başkan Topbaş, Mustafa Sarıgül, Erdoğan Mustafa Akdağ ve mimar Hakan Kıran tarafından kurdele kesilerek hizmete alındı.

Kurdele kesiminden sonra Başkan Topbaş katılımcılarla birlikte yürüyen merdivenle İTÜ Ayazağa İstasyonunun içine girdi. Başkan Topbaş, bu istasyonunun ve geçişin günde 10 bin kişi tarafından kullanıldığını ve bu sayının giderek arttığını söyledi.

Topbaş ayrıca özürlülerin inip çıkmaları için için özel tasarlanan aparat hakkında da bilgi verdi.

ETİKETLER: kurum ulaşım
http://www.yapi.com.tr/haberler/windowist-tower-metro-cikisi-hizmete-girdi_88488.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!